OPREZ: Ovi proizvodi nisu u skladu s EU uredbom

S polica se povlače dvije juhe – provjerite imate li ih doma

Objavljeno: 25.02.2022. zagorjeinternational

Državni inspektorat s tržišta je povukako Ace Cook Instant juhu s rezancima i junećim okruglicama (Beef ball and herb flavour) od 80 grama, podrijetlom iz Vijetnama, a s oznakom najbolje upotrebe do 08. travnja 2022. godine, piše Poslovni.

Proizvod je povučen zbog utvrđenog 2-klor-etanola (preteča etilen oksida) pa stoga nije u skladu s europskom uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.
Proizvođač sporne juhe je Acecook Vietnam Joint Stock Company iz Vijetnama, veleprodaju vrši Asia Express Food B. V. iz Nizozemske, a na tržište stavlja Čičmak i Sinovi d.o.o.

Također, s polica je povučena i Nongshim instant juha kimchi s rezancima za koju je Državni inspektorat utvrdio da sadrži 2-klor-etanola. Spomenutu od 120 grama s oznakom LOT TM 21, najbolje upotrijebiti do 19.05.2022. godine, proizvod je koji dolazi iz Južne Koreje, izvozi ga Nongshim Co.,LTD. iz Seula, veleprodaju obavlja Asia Express Food B. V. iz Nizozemske, a na tržište stavlja Čičmak i Sinovi d.o.o.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba