TROJAC OSTAJE BEZ VOZAČKE: Policija ih u noćnim satima u subotu i nedjelju zaustavila u Vrankovcu, Zaboku i Štrucljevu

Za bježanje i odbijanje alkotesta 13.000 kuna, za vožnju pod utjecajem THC-a 15.000, a za 1,78 promila 10.300 kuna kazne

Objavljeno: 21.02.2022. zagorjeinternational

U noći sa subote na nedjelju, oko 3.30 sati, prilikom nadzora prometa u Vrankovcu, policajci su pokušali zaustaviti osobno vozilo kojim je upravljao 49-godišnjak, no u pokušaju zaustavljanja, vozač se nije zaustavio na znak policijskih službenika svjetlosnim i zvučnim signalima ugrađenim na službenom vozilu, već je nastavio vožnju. Nedaleko je 49-godišnjak ipak zaustavio vozilo, no odbio je alkotestiranje. Vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja, s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 13.000 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Nešto ranije, oko ponoći, u Zaboku su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 26-godišnjak, za kojeg je testiranjem utvrđeno da je pozitivan na ”THC’. Zatim je policajcima i predao 3,6 grama marihuane, dok je vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza odbio. Protiv vozača podnijet je optužni prijedlog zbog prekršaja, s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.U subotu oko ponoći pak je u Štrucljevu, zaustavljeno osobno vozilo kojim je upravljao 44-godišnjak, za kojeg je utvrđeno da vozi s 1,78 promila alkohola u organizmu te mu je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja, s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10.300 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba