Loborska Udruga Sveta Ana proslavila 13 godina ljubavi, razumijevanja i podrške

˝Sretan rođendan, naš drugi dome˝

Objavljeno: 20.02.2022. zagorjeinternational

Loborska Udruga Sveta Ana, najaktivnija udruga u Krapinsko-zagorskoj županiji jučer je proslavila svoj 13. rođendan. Udruga je to za pomoć djeci s teškoćama u razvoju, kojeg je u veljači 2009. godine osnovalo pet roditelja vodeći se željom da se svakom djetetu s teškoćama omogući osobni razvoj i osiguraju jednake mogućnosti.

Ljubav, podrška i zalaganje

U ovim izazovnim vremenima, ali i svih ovih godina, Udrugu Sveta Ana vodi ljubav prema njihovim članovima, kreativnost i zalaganje, ali prije svega podrška i razumijevanje potreba djece o kojoj brinu. Iz godine u godinu sve više rastu i trude se poboljšati sadašnje te uvoditi nove aktivnosti i sadržaje.

Iako potrebe svakim danom sve više rastu, predsjednica Mateja Posarić itekako je zadovoljna ostvarenim u protekle dvije godine jer je Udruga većinu svojih aktivnosti uspjela provesti.

– Godišnju skupštinu održali smo online, a iako su neke društvene aktivnosti izostale, već sada aktivno radimo na organizaciji i uključivanju u lokalne i regionalne događaje i manifestacije, oživljavanju naših druženja s roditeljima kroz kreativne radionice ˝Marljive ručice˝ te raznim aktivnostima na otvorenom kroz ljeto – naglasila je Posarić.

Udruga Sveta Ana danas broji 36 zaposlenih, a ponuda usluga i aktivnosti svake godine sve je veća. U svom novoopremljenom kabinetu u kojem je uz svu potrebnu opremu prisutan i terapijski pas provode terapije senzoričke integracije te radnu, fizikalnu i logopedsku terapiju. Uz to, provode i terapijsko plivanje, različite kreativne radionice i radionice u vidu samozbrinjavanja i osiguravaju pomoćnike u nastavi za deset učenika i 16 osobnih asistenata za svoje korisnike.

Mnogobrojni projekti

Trenutno provode i nekoliko hvalevrijednih projekata sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda,  Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Ministarstva znanosti i obrazovanja. Riječ je o projektu razvoja usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom ˝Asistent i ja za kvalitetniju budućnost˝ vrijednom gotovo dva milijuna kuna. U njega je uključeno 16 korisnika te isto toliko asistenata. Kroz projekt ˝Pomoćnik i ja˝ zaposleno je deset pomoćnika u nastavi, a Udruga je i partner na projektu ˝Terapijski pas – zvijezda veselijeg odrastanja˝ kroz koji im je dodijeljen jedan terapijski pas koji je uključen u radnu terapiju i senzoričku integraciju. 20 korisnika s različitim nivoima i stupnjevima teškoća sudjeluje u projektu ˝Plivajmo do cilja – terapijsko plivanje po Halliwick konceptu˝, a kroz program ˝Korak naprijed˝ koji se provodi već drugu godinu zaposlen je dodatan radni terapeut.

Tijekom godine Udruga Sveta Ana uključuje se u gotovo sve aktivnosti na području Općine Lobor, a prošle godine je za svoju tradicionalnu humanitarnu akciju ˝Božićna vila˝ u kojoj daruje školarce iz socijalno ugroženih obitelji dobila i veliko priznanje, ona je proglašena Najvolonterskom akcijom Krapinsko-zagorske županije.

– Veselimo se svim budućim projektima, novim aktivnostima i partnerstvima – istaknula je predsjednica Posarić.

Uz zahvale Općini Lobor na čelu s načelnicom Ljubicom Jembrih koja ih bezuvjetno prati i podupire, svim roditeljima i članovima, kao i svim općinama, gradovima i Krapinsko-zagorskoj županiji na podrški, predsjednica Posarić zaključila je kako je Udruga Sveta Ana njihov dom kojeg čine svi njihovi članovi, roditelji, stručni suradnici, djelatnici, kao i svi njihovi prijatelji.

– Sretan rođendan naš drugi dome – poručila je Posarić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba