NOVI 'MUST HAVE': Upoznajte 'Shine design' i vlasnicu Kristinu Perper iz Krapine, uz koje će vaš event zablistati u potpuno novom ruhu

Dugogodišnji hobi i strast pretvorila u malu radionicu punu ljubavi, velikih ideja i precizno izrađenih dekoracija

Objavljeno: 20.02.2022. Marta Čaržavec

Planirate proslavu rođendana, slavite krštenje, pričest ili krizmu? Bliži se datum vašeg vjenčanja i nedostaje vam ”ono nešto”? Želite saznati spol djeteta na potpuno drugačiji način ili spremate party kojeg vizualno želite dovesti na novu razinu? Uređenje prostora, baloni i slatke delicije znak su da se sprema veeeelika proslava. Imate sreće što čitate baš ovaj članak, jer vam predstavljamo ‘Shine design’ i njegovu vlasnicu uz koje će vaš event zablistati u potpuno novom ruhu!

Majčinstvo i biznis

Relativno mlad obrt, ‘Shine design’, nastao je kada je Kristina Perper, rođena Osječanka, koja se sada već osjeća kao Krapinčanka, svoj dugogodišnji hobi i strast prema izradi kreativnih dekoracija odlučila pretvoriti u, za sada, malu radionicu punu ljubavi, velikih ideja i precizno izrađenih dekorativnih elemenata.

Kako je sve počelo, Perper nam je ispričala ugostivši nas u svom kreativnom kutku koji odiše ljupkošću, zaigranošću, umiljatošću i nježnošću. Kulisa sazdana od najrazličitijih boja, oblika, konstrukcijskih elemenata, razno raznih dodataka i detalja preslika su njenog karaktera kojeg oblikuje vedrina, osmijeh i senzibilitet prema poslu kojim se bavi.
Svaki je početak težak – teza je kojom se često koristimo, a koliko god bila ”izlizana”,  toliko je i istinita. Nije novost da je u današnjem svijetu pokretanje vlastitog biznisa izazovno, a kada ga odluči pokrenuti mlada majka troje djece s jasnom idejom i zacrtanim ciljem, hrabrost dobiva novu vrijednost. Usklađivanje majčinstva i posla korak je na koji se odlučuju mnoge uspješne poduzetnice u Hrvatskoj, i premda je ta praksa unutar granica Lijepe naše još uvijek u malom postotku, poduzetnice poput naše sugovornice dokaz su sve većeg rasta implementiranja ovog trenda, ali i osvježenje na poduzetničkoj sceni.

– Nakon 14 godina rada u trgovini, a nakon porodiljnog od tri godine, vraćanje na stari posao nije mi bila opcija. Kroz godine sam razvijala svoj hobi dekoriranja prostora balonima i balonskim dekoracijama, prvenstveno za svoju djecu i njihove prijatelje, potražnja je počela rasti i odlučila sam – to je to, time se želim baviti profesionalno. To je posao kojeg radim s punim srcem i veseljem, konstantno sam okružena pozitivom i to me nadahnjuje – otkriva Perper i dodaje kako ovakav način poslovanja, uz potporu i pomoć supruga, omogućava balans poslovnih i obiteljskih obaveza.  

Širenje poslovanja 

Otvaranjem obrta, kaže Perper, paleta kupaca se uvelike proširila, u čemu su joj uvelike pomogla izlaganja na Sajmu vjenčanja u WestGateu i Gospodarskom zboru u Krapini. Trema i uzbuđenje bilo je neizostavno, prisjeća se, ali poznanstva i kontakte koje je ostvarila dali su joj vjetar u leđa.

– Umrežila sam se s poduzetnicima iz srodnih i drugih sektora, što mi je otvorilo prostore za nove suradnje. Pozitivna energija, komunikacija i zainteresiranost posjetitelja rezultirali su novo sklopljenim poslovima i većoj vidljivosti Shine designa – otkrila nam je Perper i najavila izlaganje na ovogodišnjem Danu beba u Westgate Shopping Cityju.
Na pitanje o zahtjevnosti klijenata ističe kako se ukusi razlikuju i nekad je potrebno mnogo da se udovolji nečijim željama, no u tome joj pomažu tečajevi na kojima izučava novitete u dekoriranju, materijalima, ponudi i potražnji.

– Svatko želi nešto drugačije i premda vidi kreaciju na fotografiji, uvijek se nešto mijenja, dodaje, oduzima. Bit je pogoditi osobnost čovjeka, a u tome mi pomaže intuicija i konstantna koordinacija kroz razgovor s naručiteljem. Dogovori nekad traju dva dana, a nekad mjesecima, što ovisi o veličini događaja i opsegu posla. Suprug mi često kaže da uvijek moram ”nešto”. I moram, kreacija ne može i ne smije biti ista. To ne postoji – rekla je Perper koju zadovoljni klijenti opisuju ističući njenu susretljivost i ljubaznost, uz naglasak kako je izgled i kvaliteta dekoracija iznad njihovih očekivanja. Na to se nadovezala se kazavši kako je konkurencija na tržištu velika pa je kvantiteta u drugom planu.

Kvaliteta na prvom mjestu

– Puno je konkurencije, a ja se okrećem kvaliteti. Ona mi je najvažnija i po tome se želim isticati. Ako recimo, radim za neku auto kuću baloni moraju držati duži period, a to mi je glavna zadaća bez obzira kome pružam usluge ‘Shine designa’ –  rekla nam je na kraju Perper, dodavši kako u bližoj budućnosti želi proširiti svoju radionicu i stvoriti prostor nalik na trgovinu.

U trenutnoj radionici ‘Shine designa’ nižu se personalizirane balonske dekoracije kojima sami možete birate oblik, a dostupni su likovi, lukovi, girlande, stupovi… Kako bi cijeli prostor bio u istom tonu ‘Shine design’, osim navedenog nudi i uređenje kompletnog prostora, dekoracije tematskih rođendana, dekoriranje slatkog stola koji uključuje personalizirane papirne dekoracije, balone punjene helijem, poklon balone, ali i eksplozije balona (balonima, konfetama ili slatkišima napunjeni baloni koji se buše).

Široku paleta ornamentike, slastica, kreacija, boje i oblika, koji su sinonim vrijednih ruku ove kreativke koje reflektiraju vaš osobni ukus, pretvaraju ga u stvarnost i stvaraju jedinstvena sjećanja za budućnost, možete naručiti iz udobnosti svog doma, a ‘Shine design’ će se pobrinuti za brzu dostavu i još bržu montažu. Pomno odabran kolorit, tekstura, uzorak i dodatak garancija su idilične i jedinstvene atmosfere vašeg događaja, a Perper, osim umjetničkog njuha, posjeduje i onaj proračunski što znači da od Shine designa zaista nema bolje opcije!

Izaberite usluge po vašoj mjeri, prepustite se u ruke ‘Shine designa’, zavirite na njenu web, Facebook ili Instagram stranicu, javite se putem maila [email protected] ili na broj +385 95 713 7569 naručite, upotpunite svoju proslavu i stvorite ‘must have’ sjećanja za zauvijek! (Marta Čaržavec)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba