Čekali ih na odmorištu Špičkovina na brzoj cesti

Policija s inspektorima Ministarstva prometa u četiri sata utvrdila 16 prekršaja vozača teretnjaka – evo što su ‘zgriješili’

Objavljeno: 17.02.2022. Alen Brodar

Na odmorištu Špičkovina državne ceste D14, u utorak od 12 do 16 sati, policijski službenici PU krapinsko – zagorske su u suradnji s kontrolorima tehničke ispranosti vozila Centra za vozila Hrvatske, djelatnicima Hrvatskih cesta zaduženih za nadzor osovinskog opterećenja i inspektorima Inspekcije cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture,  proveli su pojačan nadzor teretnih vozila.
Pritom je utvrđeno 16 prekršaja – za sedam vozača utvrđeni su prekršaji prekoračenja dnevnog vremena vožnje, zatim jedan prekršaj neprijavljivanja prijevoza za vlastite potrebe i jedan prekršaj neimanja preslike licence u vozilu, tri prekršaja tehničke neispravnosti vozila, dva prekršaja nekorištenja svjetala na vozilu i dva prekršaja pretjecanja preko pune linije.

Inače je na području PU krapinsko – zagorske tijekom proteklog tjedna provedena preventivno – represivna akcija usklađena s akcijama Europske unije prema ROADPOL-u,  usmjerena na nadzor teretnih vozila i autobusa te nadzor tehničke ispravnosti vozila.
Tijekom provođenja navedene akcije kontrolirana su teretna vozila i autobusi, pri čemu je utvrđeno 29 prekršaja. Od toga su bila tri prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, četiri prekršaja koji se odnose na dokumentaciju vozača i poduzeća, devet prekršaja koji se odnose na tahograf i 13 ostalih prekršaja u prometu.

Kako je istaknuto iz policije, navedena akcija se provodi kako bi se povećala sveukupna razina sigurnosti u cestovnom prometu te smanjio broj prometnih nesreća, na području cijele Europe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba