Hvalevrijedan program “Podrška na kotačima” GDCK-a Novi Marof: Potpisan novi ugovor s Ministarstvom vrijedan 119.000 kuna

Za starije od 65 s područja Novog Marofa, Varaždinskih Toplica i četiri okolne općine i ove godine osigurani besplatni prijevoz i dostava

Objavljeno: 17.02.2022. zagorjeinternational

Temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljenog s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof je 1. veljače prošle godine započelo s provedbom dvogodišnjeg programa “Podrška na kotačima” kojim se pruža usluga besplatnog prijevoza i dostave osobama starijim od 65 godina, a 31. prosinca je, nakon uspješno završene prve godine provedbe, s Ministarstvom potpisan i novi ugovor za nastavak i daljnju provedbu programa u iznosu od 119.000 kuna.  

Partner programa je Centar za socijalnu skrb Novi Marof, a usluge projekta namijenjene su svim osobama starijim od 65 godina s područja djelovanja GDCK-a Novi Marof, što uključuje starije s područja Novog Marofa i Varaždinskih Toplica te općina Ljubešćica, Breznički Hum, Breznica i Visoko.

Tijekom prve godine provedbe, registrirano je 115 korisnika, implementirana je nova vrsta izvaninstitucionalne usluge koja je dotad bila nedostupna u lokalnoj zajednici, zaposlena je osoba iz teže zapošljive skupine u evidenciji HZZ-a, uspostavljen je kontakt centar za informiranje i dogovaranje usluge, te je pružena ukupno 331 usluga, od čega 286 usluga prijevoza i 45 usluga dostave. Također, veliki je uspjeh i što su se svi korisnici izjasnili da žele nastavak programa. 

Svi zainteresirani koji imaju potrebu za ugovaranjem usluge mogu se javiti na broj telefona 042/611 -401 radnim danom od 8 do 15 sati, a više informacija o samom programu dostupno je na službenim stranicama GDCK-a Novi Marof. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba