PROVOKATIVNA KOMEDIJA: Dođite na "Baksuzno bubanje ili bezumni pornić" u Zelenu dvoranu

Doznajte što se dogodi kada u javnost procuri snimka seksa srednjovječne učiteljice i njenog muža

Objavljeno: 03.02.2022. zagorjeinternational

Zlatnim medvjedom Berlina nagrađenu komediju redatelja Radua Judea ‘Baksuzno bubanje ili bezumni pornić’ besplatno pogledajte u petak u zabočkoj Zelenoj dvorani s početkom u 20 sati.

Provokativna komedija s potpisom jednog od najoriginalnijih europskih redatelja današnjice živopisno je i uzbudljivo filmsko seciranje jednog seks skandala koje gledatelje poziva da sami procijene što je opsceno, a što ćudoredno u svijetu koji nas okružuje.

Karijera sredovječne učiteljice Emi (Katia Pascariu) nađe se u opasnosti kada u javnost procuri njezina snimka seksa s mužem. Suočena s bijesnim roditeljima učenika koji zahtijevaju njezin otkaz, Emi se s njima sukobljava oko pitanja morala. “Baksuzno bubanje” zasijeca ravno u srž boljki i patologije našeg društva. U tipičnoj Judeovoj maniri čini to s bolnom oštrinom i obilnom dozom humora.

Radu Jude autor je niza filmskih uspješnica, nagrađenih od Sundancea i Berlina do Locarna i Karlovih Vary. Dugometražni prvijenac, satira Najsretnija djevojka na svijetu (2009) priskrbio mu je status najzanimljivijeg izdanka rumunjskog novog vala, koji je dodatno utvrdio crnom komedijom Svi u našoj obitelji (2012), a kasniji filmovi poput crno-bijelog vesterna Bravo! (2015), u kojem se udaljava od novovalovske poetike, donijeli su mu međunarodnu slavu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba