Zlatarbistrički vijećnici donijeli Odluku o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada

Za kućanstva nova fiksna cijena je 82 kune bez PDV-a, a tome će se pribrojiti i iznos ovisno o količini predanog otpada

Objavljeno: 03.02.2022. zagorjeinternational

Na petoj sjednici Općinskog vijeća Zlatar Bistrice, održanoj u ponedjeljak, donesena je Odluka o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području općine.
Riječ je o usklađivanju načina sakupljanja komunalnog otpada sa Zakonom o gospodarenju otpadom, a odluku su bila dužna donijeti sva gradska i općinska vijeća do kraja siječnja.
Javnu uslugu sakupljanja otpada pruža Komunalac Konjščina, a uključivat će usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada, biootpada, reciklabilnog otpada i glomaznog otpada. Zakonom je predviđena jedinstvena fiksna cijena za sve korisnike kućanstva, odnosno nekućanstva, a ovom je odlukom predviđena jedinstvena fiksna cijena od 82 kune bez PDV–a za kućanstva te 90 kuna bez PDV-a za nekućanstva.
Ukupna cijena javne usluge za preuzimanje komunalnog otpada formirat će se na način da se fiksnoj cijeni pribroji i iznos prema cjeniku, a razmjerno količini predanog otpada, što još nije do kraja definirano.
Ovo usklađenje sa Zakonom o gospodarenju otpadom usmjereno je na unapređenje sustava odvajanja i selektiranja korisnog i biootpada, odnosno, efikasnog upravljanja otpadom općenito, kažu iz Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba