Gradsko vijeće Oroslavja s dnevnog reda skinulo prijedlog odluke o zbrinjavanju otpada

SDP pripremio dodatne prijedloge za poboljšanje odluke, iz HDZ-a upozorili: “Zakonski rok za donošenje te odluke bio je 31.1.”

Objavljeno: 01.02.2022. zagorjeinternational

Gradsko vijeće Oroslavja većinom je glasova na svojoj sjednici održanoj u ponedjeljak s dnevnog reda skinulo prijedlog odluke o zbrinjavanju otpada, piše Radio Stubica. Prijedlog je skinut na zahtjev vijećnika SDP-a, s kojima su se složili i nezavisni vijećnici Viktora Šimunića, a HDZ je bio suzdržan.
Lucija Grabušić (SDP) je istaknula da je napravljena proceduralna pogreška jer su iz javnog savjetovanja ispušteni Opći uvjeti ugovora te neke suštinske stvari, pa je SDP pripremio dodatne prijedloge kako bi se odluka poboljšala, dok je predsjednik Gradskog vijeća Kristijan Sojč dodao da su se složili da se pripremi poboljšana odluka koja će biti puštena u novo javno savjetovanje na 30 dana.
HDZ-ovi vijećnici su podsjetili da time neće biti ispoštovan zakonski rok za donošenje odluke, koji je bio 31. siječnja, ali su vladajući vijećnici rekli da brojne lokalne jedinice još nisu donijele spomenutu odluku, a pomaknuti rok omogućit će da ona bude bolja i kvalitetnija za građane.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba