GUŽVE KOD OB ZABOK: Svakodnevno se uzima oko 700 uzoraka, iz bolnice apeliraju:

“Za antigenski test javite se svome liječniku, a ako dolazite na PCR, nemojte izlaziti iz automobila”

Objavljeno: 20.01.2022.

Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana, kao ustanova koja je u Krapinsko – zagorskoj županiji “sabirna stanica” za uzorke koji se prosljeđuju na analizu u Hrvatski zavod za javno zdravstvo u Zagreb, bilježi znatan porast građana koji se javljaju na testiranje PCR testom – preko 700 dnevno. Zbog toga, kažu iz bolnice, nastaju problemi koji se reflektiraju i na građane, kao što su stvaranje gužvi, dugo čekanje na uzimanje briseva te moguće duže čekanje na rezultate…
Sa svrhom normaliziranja situacije, iz OB Zabok su stoga uputili molbu građanima da se svi oni koji trebaju uslugu brzog antigenskog testa jave izabranom liječniku u Dom zdravlja KZŽ, sukladno uputama Ministarstva zdravstva. Ako je test negativan, iz baze HZZO-a generira se EU digitalna COVID potvrda, a ako je test pozitivan, iz baze HZZO-a se ne generira EU digitalna COVID potvrda te se izdaje potvrda o pozitivnom rezultatu testa.
Kod usluge PCR testa, prije dolaska u OB Zabok građani se moraju javiti izabranom liječniku radi dobivanja crvene uputnice koja se šalje u sustav HZZO-a. Za građane koji trebaju PCR test radi određene zdravstvene usluge (prijem u bolnicu na operacijski zahvat, obavljanje dijagnostičkih pretraga za koje je potreban PCR) određuje se termin od 7 do 8 sati.
Za građane koji se javljaju na PCR testiranje jer imaju simptome, određuje se vrijeme testiranja od 8 sati nadalje, a svi građani koji dođu na testiranje, a imaju simptome infekcije ili su bili u kontaktu, testiranje mogu obaviti samo putem drive in testiranja, dakle, ne smiju izlaziti iz auta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba