Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović potpisao ugovore s 27 novih stipendista

NAŠA BUDUĆNOST: Od njih očekujemo da će i dalje nastaviti razvoj Krapine, ali i Hrvatske

Objavljeno: 27.12.2021. zagorjeinternational

U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina u ponedjeljak je održano svečano potpisivanje ugovora s novim stipendistima Grada Krapine.

Stipendije su dodijeljene srednjoškolcima i studentima s područja grada. Kako je otkrio gradonačelnik Zoran Gregurović, ugovore je potpisalo 15 studenata i 12 učenika srednjih škola, odnosno ukupno je dodijeljeno 27 stipendija.

-Grad Krapina iz godine u godinu kontinuirano povećava broj stipendista i povećava iznos osiguranih sredstava u gradskom proračunu, pa smo tako 2013. godine krenuli s 49 stipendista za što je bilo izdvojeno oko 259.000 kuna. S ovim danas potpisanim ugovorima imat ćemo 87 stipendista. Ove godine je za stipendije utrošeno oko 500.000 kuna, a za sljedeću godinu, u proračunu je osigurano 550.000 kuna tako da smo od 2013. godine do danas praktički udvostručili iznos za stipendije, ali i broj stipendija. To nam je posebno drago – pojasnio je Gregurović.

Gradonačelnik je istaknuo i da oni koji su dobili stipendije, što se tiče gradskih ugovora, kada se jednom jave na natječaj, to pravo na stipendiju ostvaruju do kraja svog školovanja ako redovito upisuju višu godinu, kako učenici tako i studenti.

-Dakle, ne moraju se ponovno javljati na natječaj. Što se tiče iznosa stipendija, rekao bih da to nije trošak nego ulaganje u budućnost jer svi oni koji su i danas, ali i prijašnjih godina potpisali stipendije, su oni koji su budućnost Grada i od kojih očekujemo da će i dalje nastaviti i razvoj Krapine, ali i Hrvatske – poručio je gradonačelnik.

Jedna od novih stipendistica je i studentica prve godine Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Miriam Klasić koja je kazala da je zahvalna i sretna što je mogla dobiti ovu stipendiju koja joj je samo daljnji poticaj da bude uspješna i dobra u studiranju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba