U sklopu šestog Festivala volonterizma u Oroslavju

Anica Mokrovčak i Tin Šemovčan primili nagradu Udruge mladih Feniks za najbolje volontere

Objavljeno: 10.12.2021. zagorjeinternational

U četvrtak je u prostorijama Gradske knjižnice Oroslavje održan šesti Festival volonterizma.
Festival se održava u sklopu projekta Lokalni volonterski centar “Orkas“, koji provodi Udruga mladih Feniks u suradnji s partnerima, Krapinsko – zagorskom županijom, Gradom Oroslavjem, općinama Stubičke Toplice i Jakovlje, Osnovnom i Srednjom školom Oroslavje i Centrom za socijalnu skrb Donja Stubica. Financira ga Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.
Ove godine dodijeljene su volonterske nagrade u pet kategorija.
Nagrada za najvolonterku/najvolontera u kategoriji mladi od 15 do 30 godina, dodijeljena je Tinu Šemovčanu. Tin je predsjednik Udruge Regenerator, kojoj je primarni cilj širenje urbane kulture na području Zaboka, a i šire. Rad udruge godinama je baziran na volonterstvu i okuplja mlade s područja Zaboka.
Nagrada za najvolonterku/najvolontera u kategoriji odrasli 30+ godina, dodijeljena je Anici Mokrovčak, koja je volonterka Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica od 1979. godine. Dobrovoljna je darivateljica krvi te članica Odbora i Skupštine GDCK-a Donja Stubica, a posebno se ističe angažmanom u zdravstveno – preventivnim aktivnostima.
Nagrada za najbolju organizaciju civilnog društva dodijeljena je Eko udruzi “Jelenje vode“. Udruga je osnovana 2017. godine, u cilju promicanja, razvitka, zaštite i unapređenja svijesti djece, mladih i odraslih o potrebi očuvanja prirodnih pitkih voda i vodotoka, rijeka i mora, životinja te kulturne baštine.
Nagrada za najbolju ustanovu/instituciju, dodijeljena je Ustanovi za zdravstvenu njegu “Vlatka Mrzljak”. Osim redovnih aktivnosti, ustanova kroz sve godine svoga postojanja provodi i sudjeluje u različitim i brojnim humanitarnim i volonterskim aktivnostima, a kojima je osnovni cilj pomoć pojedincu u potrebi, poticanje na provođenje određenih preventivnih aktivnosti u svrhu očuvanja zdravlja, edukacije osoba starije životne dobi, itd.
Nagrada za najbolju provedenu volontersku akciju dodijeljena je Društvu “Naša djeca” Stubičke Toplice, koje je početkom godine provelo akciju “Djeca za djecu”, čiji je cilj bio prikupljanje paketića pomoći za djecu s potresom pogođenog područja Sisačko – moslavačke županije. Prikupljeni su poklon paketi školskog pribora, sitnih potrepština te igračaka za djecu.
– Čestitke svim volonterima, želimo im puno sreće u budućem radu – poručili su iz Udruge mladih Feniks.
Na festivalu je prikazan i animirani film na temu volontiranja u lokalnoj zajednici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba