NOVI DETALJI STRAVIČNOG UBOJSTVA U SLATINI SVEDRUŠKOJ: Sin (56) ubio majku (75), a onda i sebe, mještani u šoku

“Zaprepašteni smo, nikome nije jasno zašto je to učinio”

Objavljeno: 20.11.2021. zagorjeinternational

Kao što smo izvještavali već sinoć, stravičan zločin dogodio se između 17. i 18. studenoga u Slatini Svedruškoj, gdje je 56-godišnjak u obiteljskoj kući iz vatrenog oružja kojeg je ilegalno posjedovao, usmrtio svoju 75-godišnju majku, a potom istim oružjem počinio samoubojstvo.

Kako doznaje Jutarnji list, 56-godišnji muškarac i njegova 75-godišnja majka u toj su kući živjeli sami, nakon smrti oca. A oružje je, otkrili su mještani, ostalo od njegova pokojnog oca kao uspomena iz lovačkih dana.

U lokalnoj trgovini prvi su posumnjali da se nešto dogodilo jer nitko od njih dvoje nije svraćao par dana, a kad je u petak ujutro na vrata pokucao jedan od susjeda da provjeri je li sve u redu, vrata su bila zaključana i nitko mu nije otvarao, ali, kako neslužbeno doznajemo, čuo je da unutra zvoni mobitel. Odmah su pozvani Javna vatrogasna postrojba Krapina i policija, koji su provalili u kuću.

– Nismo ih viđali dva dana pa smo pomislili da se možda nisu otrovali plinom. No, kad su policija i vatrogasci provalili u kuću jutros, imali su što vidjeti. Nije odmah bilo jasno je li ubojstvo i samoubojstvo ili dvostruko ubojstvo. Cijeli dan su po kući skupljali dokaze, razgovarali sa svima u selu. Zaprepašteni smo – reklan je za Jutarnji list jedna mještanka, dok drugi ističu da su to bili vrlo dobri, vrijedni i radišni ljudi.

– Nisu imali novčanih problema barem, koliko je nama poznato. No, on je bio bolestan. Borio se sa visokim šećerom, dijabetes ga je doveo do ruba, noću si je znao raditi jesti pa se mučio i s pretilošću, a nedavno mu je i amputiran prst. Njegova se majka jako bojala za njegovo zdravlje, ali nikome nije jasno zašto je ovo učinio – otkrio nam je drugi mještanin, dodajući da je jedan od susjeda prije dva dana čuo pucnje, međutim, nije ih povezao sa možebitnim zločinom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter