KAO IZ BAJKE: Izuzetan smještaj jednostavno poziva na zimski odmor

Austrija uskoro dobiva pravo ‘čudo’ arhitekture – drvene kućice visoko u krošnjama u sklopu su hotela od čak sedam zvjezdica

Objavljeno: 20.11.2021. zagorjeinternational

Austrija, jedna od najpopularnijih zemalja za odlazak na skijanje i zimski odmor općenito, uskoro će biti bogatija za još jedan luksuzni smještaj koji izgleda kao mjesto iz bajke, piše Journal.hr.

U blizini Kitzbühela grade se impresivne drvene kućice, djelo arhitekata iz milanskog studija Petera Pichlera i samim izgledom pozivaju na zimski odmor.

Riječ je o apartmanima naziva “Tree suites“, a kućice su samo dio ponude novog hotela s čak sedam zvjezdica koji je trenutno u izgradnji. Osmišljene su tako da gostima pruže nezaboravno iskustvo boravka u prirodi, a bit će dostupne u veličinama od 60 do 80 kvadrata.

Smještene su visoko među krošnjama, pa se do njih dolazi dizalom, a unutra se nalaze spavaća soba i kupaonica. Kućice veće kvadrature imaju i dnevni boravak i saunu. U spavaćim sobama nalaze se stakleni zidovi kroz koje se pruža spektakularan pogled na Alpe i šumu koja okružuje apartmane.

Njihov je izgled nadahnut lokalnom arhitekturom, a građene su uglavnom od drveta. Tako se podržava lokalni i održivi razvoj, ali ujedno i stvara topli ugođaj prostora. Vanjska drvena konstrukcija omogućuje i zanimljivo osvjetljenje, pa će se tako tijekom dana svjetlost filtrirati iznutra stvarajući razigrani efekt, dok će noću kućice blistati i osvjetljavati šumu oko njih.

Otvorenje se planira 2022. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba