Željko Čleković novi je predsjednik zagorskog HSU-a

“Želim da HSU bude jak čimbenik u Zagorju i da zajedno podignemo položaj umirovljenika u Hrvatskoj na višu razinu“

Objavljeno: 10.11.2021. zagorjeinternational

U Mariji Bistrici je u utorak održana izborna skupština Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Krapinsko – zagorske županije, na kojoj je kao jedini kandidat za predsjednika izabran Željko Čleković iz Mihovljana.

Na potpredsjednička mjesta izabrani su Ivan Hajnić i Nikola Pasariček, a u Predsjedništvo Štefanija Kolar i Nikola Capar.

– Svima nama prvenstveno želim da budemo zdravi, da HSU bude jak čimbenik u našem Zagorju te da svi zajedno položaj umirovljenika u Hrvatskoj podignemo na onaj nivo koji bi svi željeli – poručio je novoizabrani predsjednik Čleković.

Skupštini je nazočio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je čestitao novom vodstvu te dosadašnjem dugogodišnjem predsjedniku Josipu Kovačiću zahvalio na dugoj kvalitetnoj suradnji.

– Vjerujem da će se takva suradnja nastaviti i s novim predsjednikom te da ćemo u budućnosti zajedno raditi na korist svih ljudi koji žive u županiji – poručio je župan Kolar.

Sjednicu je vodilo radno predsjedništvo na čelu s dosadašnjim predsjednikom ŽO HSU-a KZŽ Josipom Kovačićem, koji je ovu dužnost obnašao protekla tri mandata.

– Hrvatska stranka umirovljenika je na proteklim izborima dobila četiri člana Županijske skupštine i 18 vijećnika jedinica lokalne samouprave, što predstavlja najbolji rezultat u Hrvatskoj – istaknuo je Kovačić, koji vrši dužnost potpredsjednika Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije, a ujedno je i član Središnjeg odbora Hrvatske stranke umirovljenika i koji je od 2015. do 2018. godine bio i predsjednik Hrvatske Matice umirovljenika.

Skupštini su prisustvovali i predsjednik HSU-a Veselko Gabričević i saborski zastupnik Silvano Hrelja.  (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba