Uz Međunarodni dan volontera

ŠALJITE FOTKE: Mreža udruga Zagor organizira izložbu fotografija volonterskih aktivnosti na području Zagorja

Objavljeno: 07.11.2021. zagorjeinternational

Mreža udruga Zagor već tradicionalno, u okviru dvogodišnjeg programa “Volonterski centar VolontirAJMO“, organizira izložbu fotografija volonterskih aktivnosti povodom Međunarodnog dana volontera koji se svake godine obilježava 5. prosinca. Program financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a provodi se u suradnji s Gradom Zabokom, općinama Konjščina, Tuhelj, Kumrovec i Zagorska Sela, Osnovnim školama Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Josipa Broza Kumrovec i Lijepa naša Tuhelj, Srednjom školom Konjščina, Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Centrom za socijalnu skrb Zabok, Lokalnom akcijskom grupom “Zagorje – Sutla“ te Krapinsko – zagorskom županijom.

S obzirom na epidemiološku situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti COVID-19, izložba će se održati virtualno, na mrežnim stranicama Zagora, u obliku kataloga fotografija lokalnih volonterskih aktivnosti/akcija.

Najviše tri

– Pozivaju se svi zainteresirani organizatori volontiranja da pošalju fotografije koje prikazuju konkretne lokalne volonterske aktivnosti/akcije koje su se odvijale na području Krapinsko – zagorske županije u 2021. godini. Cilj poziva je promocija volonterstva na lokalnoj razini te njegovo vrednovanje kao društveno korisne aktivnosti, kako za pojedinca, tako i za cijelu zajednicu – poručuju organizatori.

Svi zainteresirani organizatori volontiranja mogu poslati najviše tri fotografije koje prikazuju volontersku aktivnost/akciju. Fotografije trebaju biti u digitalnom obliku u visokoj rezoluciji, a uz svaku fotografiju treba poslati kratki opis aktivnosti/akcije, ime i prezime autora/ice fotografije te ime organizacije/ustanove/institucije koja je provela aktivnost/akciju.

Dostavom fotografija, prijavitelj potvrđuje da posjeduje suglasnost za objavljivanje, posebice ukoliko su na fotografijama maloljetne osobe te garantira da ne postoje prava trećih osoba i da će sve zahtjeve trećih osoba rješavati osobno i bez dodatne naknade.

Dostavljeni podaci se prikupljaju u skladu sa Zakonom o provedbi i koriste se isključivo u svrhe obilježavanja Međunarodnog dana volontera te se neće  koristiti u druge svrhe.

Organizator događanja dužan je prijavitelju pružiti sve potrebne informacije, a dostavom podataka prijavitelj jamči istinitost podataka te svoju privolu davanja podataka u navedene svrhe.

Do 22. studenoga

Fotografije se šalju putem elektroničke pošte na [email protected] do ponedjeljka, 22. studenoga. Po isteku roka za prijavu, odabrat će se fotografije iz kojih je vidljiva određena volonterska aktivnost/akcija, koje će biti izložene virtualno 5. prosinca (www.zagor.info, www.volontirajmo.zagor.info), povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera. Odabir fotografija vršit će žiri, prvenstveno prema kriterijima stvarnog prikaza volonterske aktivnosti/akcije i kvalitetom fotografije. Prijavom na ovaj poziv, svi prijavitelji slažu se da će se njihove fotografije javno objaviti, uz navođenje autora, odnosno, vlasnika fotografije. Ukoliko dostavljene fotografije ne ispunjavanju zadane kriterije, one neće biti uzete u obzir. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba