Novi kriteriji za dodjelu stipendija u Zlataru

Bodovanje u kategoriji nadarenih učenika i studenata vršit će se isključivo po kriteriju uspjeha u obrazovanju

Objavljeno: 05.11.2021. zagorjeinternational

Gradsko vijeće Zlatara na svojoj je posljednjoj sjednici donijelo Odluku o utvrđivanju kriterija za dodjelu stipendija učenicima i studentima, izvještava Radio Zlatar. Njome su određeni novi kriteriji za bodovanje u kategoriji nadarenih učenika i studenata isključivo po kriteriju uspjeha u obrazovanju. Dakle, dodatni bodovi ostvarivat će se samo za postignuća u obrazovanju, odnosno natjecanja i nagrade, bez dodatnih bodova na osnovi socijalnog statusa.

Gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek pojasnila je da je namjera da se u kategoriji nadarenih vrednuju isključivo školski, odnosno akademski rezultati kako bi se jasnije odvojile kategorije nadarenih od kategorije učenika i studenata koji ostvaruju stipendiju na osnovi materijalnog statusa.

Vijeće je donijelo i Program potpora u poljoprivredi. Riječ je o potporama male vrijednosti, a pokrivaju se troškovi za rješavanje zemljišno – knjižne problematike, analizu tla, podizanje višegodišnjih nasada, razvoj pčelarstva, poticanje ekološke proizvodnje te nabavu i postavljanje sustava za zaštitu višegodišnjih nasada od tuče. Intenzitet potpore je do 50 posto iznosa prihvatljivih troškova, a najviše do 5000 kuna, po mjeri, po korisniku. Za provedbu programa planiran je u proračunu ukupni iznos od 50.000 kuna. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba