Najveći broj COVID pozitivnih učenika ima OŠ Pregrada - sedam

Svi zagorski učenici u ponedjeljak se vraćaju u škole

Objavljeno: 05.11.2021. zagorjeinternational

U cijeloj Republici Hrvatskoj učenici su nastavu u četvrtak i petak pratili online, a krapinsko – zagorski župan Željko Kolar na press konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite istaknuo je da ta odluka ipak nije pokazala rezultat. Podsjetio je da su prošlog petka na COVID–19 bila pozitivna 94 učenika iz zagorskih škola, a ovog petka, nakon što djeca nisu pohađala nastavu u školama, ta se brojka popela na 124 oboljela učenika.

– Ispada da je bolje da su djeca u školi i da se više paze te da su pod nadzorom. To jasno pokazuju i brojke. Nema nikoga tko bi ‘stršao’, osim Osnovne škole u Pregradi, ali za njih 13 samoizolacija završava u nedjelju, a zaraženo je sedam učenika, i to će biti najviše u jednoj školi. Gornja Stubica i Kumrovec imaju po pet, a ostali svi po dva ili jedan. To znači da sva djeca u ponedjeljak ponovno kreću u školu, po modelu A. Može se dogoditi da u pojedinoj školi tijekom tjedna donesemo odluku da se prelazi na model B ili C – pojasnio je Kolar.

Podsjetimo, u četvrtak prilikom predstavljanja novog dizala u krapinskoj Osnovnoj školi Augusta Cesarca, gradonačelnik Zoran Gregurović je također, govoreći o epidemiološkoj situaciji u krapinskim školama kojima je osnivač Grad, istaknuo da smatra kako učenici, nastavu trebaju pohađati u školama, a ukoliko dođe po pogoršanja situacije u određenom razredu, taj će se razred poslati na C model nastave, odnosno online. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba