Mons. Ivan Šaško predvodio misu zadušnicu i sprovodne obrede za vlč. Petra Repića

Od zlatabistričkog župnika se oprostilo preko 60 svećenika, rodbina, župljani i vjernici iz župa u kojima je službovao tijekom života

Objavljeno: 05.11.2021. zagorjeinternational

Pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško, u zajedništvu s više od šezdeset svećenika, rodbinom, župljanima Župe sv. Ivana Krstitelja u Zlatar Bistrici, prijateljima i poznanicima, predvodio je u četvrtak misu zadušnicu i sprovodne obrede za vlč. Petra Repića, župnika te župe koji je preminuo u nedjelju u 66. godini života i 40. godini svećeništva. Od vlč. Repića su se oprostili i župljani njegove rodne župe, kao i župljani župa u kojima je kroz svoj svećenički život službovao.

Biskup Šaško je rodbini vlč. Repića i okupljenim vjernicima prenio sućut zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, a istaknuo je da je vlč. Repić tijekom četrdeset godina svojeg svećeničkog života povezivao ljude, ugradio se u živote, primio njihovu radost i bol, bio uz njih Kristovom blizinom i snagom, do samog kraja, na kojem je i kušnje bolesti i trpljenja nosio u svjetlu otajstva Kristova vazma.

Nakon popričesne molitve, od vlč. Repića zahvalnim govorima su se oprostili dekan Maksimirsko – trnjanskog dekanata preč. Josip Golubić, predstavnik generacije vlč. Repića iz dječačkog i bogoslovnog Sjemeništa, vlč. Stjepan Makar, te predstavnica župljana Župe sv. Ivana Krstitelja u Zlatar Bistrici.

Sprovodni obredi nastavljeni su na župnom groblju u Lovrečanu, gdje je pokopan vlč. Petar Repić.

FOTO: Zagrebačka nadbiskupija

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba