PODIGNITE BESPLATNE ULAZNICE: U sklopu Varaždinskih baroknih večeri, u Krapini iduće srijede gostuje Ansambl “Early Delight“

Izvrsni mladi umjetnici publici će približiti glazbu britanskih i hrvatskih skladatelja 16. i 17. stoljeća

Objavljeno: 22.09.2021. zagorjeinternational

U sklopu Varaždinskih baroknih večeri, koje će gostovati u Festivalskoj dvorani u Krapini, održat će se koncert ansambla “Early Delight“.


Ovaj vrhunski glazbeni događaj na rasporedu je u srijedu s početkom u 19 sati, organizatori su Varaždinske barokne večeri i Pučko otvoreno učilište Krapina, a pokrovitelj Grad Krapina. Ulaz će za posjetitelje biti besplatan, a ulaznice se mogu podići do petka na blagajni dvorane, od 13 do 17 sati, i sat vremena prije koncerta.

 
Ansambl “Early Delight” osnovan je 2019. godine, a čine ga redom izvrsni mladi umjetnici, solisti specijalizirani za izvođenje rane glazbe. Želja ansambla je publici približiti glazbu britanskih skladatelja 16. i 17. stoljeća, ali i hrvatskih skladatelja tog razdoblja. Sopranistica Anabela Barić i kontratenor Franko Klisović zajedno nastupaju od 2016. godine, a redovito surađuju s Hrvatskim baroknim ansamblom, ansamblom “Antiphonus“ i Zborom Hrvatske radiotelevizije.


Oboist i blok flautist Stjepan Nodilo također je redoviti suradnik ansambla “Antiphonus“, a član je i ansambla “Ars Longa“, također specijaliziranog za izvođenje rane glazbe. Gitarist i lutnjist Izidor Erazem Grafenauer redovito surađuje s ansamblom “Antiphonus“ i drugim ansamblima specijaliziranima za izvođenje rane glazbe, a održao je i nekoliko koncerata s Anabelom Barić. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba