Uz Dan bez poginulih u prometu, i zagorska policija je provela preventivno - represivnu akciju

Utvrdili sto prometnih prekršaja, od čega 45 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila i 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Objavljeno: 22.09.2021. zagorjeinternational

Pojačanim nadzorom u prometu tijekom preventivno – represivne akcije u cestovnom prometu koja je provedena u utorak na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska, utvrđeno je 100 prometnih prekršaja, od čega 45 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 11 ostalih prekršaja u prometu.
Podsjetimo, spomenuta akcija provedena je uz obilježavanje Dana bez poginulih u prometu. U prosjeku u Europi svaki dan smrtno strada oko 70 sudionika u prometu, stoga je cilj kampanje pridonijeti smanjenju toga broja, odnosno, postići da barem jedan dan nema poginulih na europskim cestama.  
Iz PU krapinsko – zagorske upozoravaju da policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet, a na sve sudionike u prometu apeliraju da budu oprezni te ih pozivaju na pojačan oprez uz dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa. (jj) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba