Na snagu stupile nove blaže mjere

Iz kafića se od danas može uzeti kava za van, otvorile su se teretane

Objavljeno: 15.02.2021. zagorjeinternational

Epidemiološke mjere od ponoći su blago popustile. Odluka se primjenjuje do 28. veljače 2021. Iz kafića se može uzeti kava za van. Svi koji preuzimaju hranu i napitke ne smiju zadržavati na terasama objekta ili pred objektom, nije dopušten ulazak u objekt, osobe koje čekaju isporuku moraju održavati razmak od dva metra pri čekanju i koristiti maske. Ne smije se stimulirati zadržavanje pred objektom, terase treba ograditi, stolove i stolice posložiti tako da se onemogući korištenje, a na objekte treba staviti obavijesti o epidemiološkim mjerama.

U radu teretana i fitnes-centara potrebno je voditi računa o maksimalnom dozvoljenom broju korisnika koji su istovremeno u objektu, a to je jedna osoba na 20 četvornih metara, o čemu se mora istaknuti obavijest na ulazu. Treba voditi brigu o ventilaciji i provjetravanju prostora, a sve sprave nakon upotrebe treba dezinficirati te nije moguće koristiti svlačionice i tuševe. O korisnicima će se voditi evidencija, a oni moraju koristiti samo vlastite ručnike i prostirke, održavati razmak od četiri metra te koristiti masku.

Škole stranih jezika trebaju ograničiti broj polaznika po grupama da se može odražavati razmak od najmanje dva metra između polaznika te je obvezno korištenje maski.

U dječjim igraonicama i radionicama potrebno je ograničiti broj korisnika igraonice na jednog korisnika na sedam metara četvornih bruto korisnog prostora i o tome istaknuti obavijest. I u igraonicama se mora održavati razmak i nositi maska te se mora osigurati dezinficijens za korisnike, a sve sprave i igračke moraju se dezinficirati. S roditeljima se mora obaviti razgovor o eventualnom prisustvu simptoma, a pri ulasku se mjeri i temperatura.

Kladionice i kasina ne smiju raditi duže od 22 sata. Zabranjeno je i točenje pića, ugostiteljski dijelovi objekata moraju biti zatvoreni. Kao i u trgovinama, broj posjetitelja se mora ograničiti na jednu osobu na sedam četvornih metara. Ako postoje sjedeća mjesta, moraju se razdvojiti od drugih sjedećih za metar i pol, a stolovi trebaju biti udaljeni jedni od drugih tri metra. I posjetitelji i djelatnici moraju nositi maske tijekom cijelog boravka u objektu, a osoblju se preporučuje da se od korisnika odvoji pleksiglasom. Uz to, prostor se mora redovito dezinficirati.

U primorsko-goranskoj i istarskoj županiji casina i kladionice otvorit će se tek 21. veljače.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba