Galerija Antuna Augustinčića i Kulturni centar Klanjec uključit će se u “Noć muzeja“ ovog petka

PROGRAM NA OTVORENOM: Upustite se u noćno razgledavanje izložbe Vedrana Ružića, a onda se ugrijte uz kuhano vino i čaj

Objavljeno: 26.01.2021. JJ

Galerija Antuna Augustinčića i Kulturni centar ovog će se petka svojim programima uključiti u ovogodišnju 16. Noć muzeja. U vremenu od 18 do 22 sata posjetitelje očekuje program “VR moguće nemoguće u Noći muzeja“. Uz noćno razgledavanje izložbe na otvorenom Vedrana Ružića u dvorištu Studija i u parku Galerije Antuna Augustinčića, digitalnu dimenziju omogućit će Hrvatska radiotelevizija, koja će u petak biti s posjetiteljima u klanječkoj Galeriji AA.

Tako će Kulturni centar Klanjec otvoriti za posjetitelje u petak , također u vremenu od 18 do 22 sata, stalni postav sarkofaga obitelji Erdödy, koji prati nova multimedijska priča “MEMENTO MORI – SJETI SE SMRTI“, o univerzalnoj temi prolaznosti ljudskoga života. Pojedinačni posjet bit će omogućen uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Da bi se u zimskoj noći na otvorenom posjetitelji osjećali što je moguće ugodnije, na tri lokacije u starom dijelu Klanjca, ispred Studija GAA, u parku Galerije i na Trgu Antuna Mihanovića, puštat će se i odabrani glazbeni program, a organizatori će se pobrinuti i da se svi ugriju uz kuhano vino i čaj.   – Dobro vam bilo i dobro nam došli! Uz poziv i molbu posjetiteljima da ne zaboravimo na epidemiološke mjere i potrebu držanja distance. U ovim uvjetima krize, ovogodišnja “Noć muzeja“ još jednom želi potvrditi važnost lokalne zajednice za opstojnost muzeja u uvjetima kada publika ili posjetitelji uglavnom dolaze iz lokalne zajednice – kažu iz Kulturnog centra Klanjec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba