Ministrica Vučković je u petak prisustvovala primopredaji mlijeka i hrane u Sisku

“Kroz donacije iz svih krajeva RH osigurano je 200 tona stočne hrane, a polovica je već razdijeljena poljoprivrednicima u potrebi”

Objavljeno: 09.01.2021. zagorjeinternational

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnicima Tugomirom Majdakom i Zdravkom Tušekom te suradnicima u petak obišla potresom razorena područja Sisačko – moslavačke županije, gdje je sudjelovala na primopredaji mlijeka i hrane donirane iz tvrtke Belje Crvenom križu u Sisku i posjetila skladišta stočne hrane u Petrinji i Glini te lokalne OPG-ove.   

Pristigla donacija Belja Crvenom križu u Sisku iznosi 3900 litara mlijeka i 424 paketa hrane, a ukupna donacija će uključivati 10.000 litara mlijeka i 1000 paketa proizvoda, koja će se razdijeliti na područja u potrebi. Također je osigurano dodatnih 20.000 litara mlijeka donacijom tvrtke Meggle Croatia d.o.o., koje će se po pozivu Crvenog križa dostaviti na područja u potrebi. 

– Veliko hvala donatorima na solidarnosti i odgovornosti koju osjećaju i dijele u ovim teškim trenucima – hvala tvrtkama Belje i Meggle na vrijednim donacijama kojima je osigurano 30.000 litara mlijeka za sugrađane u potrebi. Ovim putem moram zahvaliti poduzetnicima iz drvnog sektora okupljenima u Udruženje drvno – prerađivačke industrije pri HGK, kao i trgovačkom društvu Hrvatske šume d.o.o., koji će donirati svoje proizvode pogođenim objektima  u svim fazama njihove sanacije, obnove i opremanja, s ciljem centraliziranog i koordiniranog pružanja pomoći unesrećenima. S jučerašnjim danom ukupno je kroz donacije iz svih krajeva Hrvatske osigurano 200 tona stočne hrane te je polovina razdijeljena poljoprivrednicima u potrebi – rekla je ministrica Vučković.  

Do sada su timovi  Ministarstva poljoprivrede i HAPIH-a kontaktirali ukupno 2078 PG-ova, od čega je s njih gotovo 900 ostvaren i neposredni kontakt obilaskom gospodarstva na terenu, a obilaze se i oni koji nisu u poljoprivrednom upisniku. Ustanovljena su oštećenja na gospodarskim objektima kod 880 PG-ova, mehanizacije i strojeva kod 158 PG-ova te na proizvodnim površinama kod 37 PG-ova. Na 21 PG-u nije bilo moguće adekvatno zbrinuti stoku te je osigurano premještanje na druge lokacije za ukupno 121 grlo stoke. Također, uspostavljen je sustav posredovanja za otkup domaćih proizvoda poljoprivrednika u potrebi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba