SDP-ovci su danas birali svog četvrtog predsjednika

HAJDAŠ DONČIĆ: U drugi krug s Peđom Grbinom ide Željko Kolar

Objavljeno: 26.09.2020. Alen Brodar

SDP-ovci su danas birali svog četvrtog, ako je vjerovati dosadašnjim rezultatima,  predsjednika. Po načelu jedan član jedan glas, 11.600 članova SDP-a s pravom glasa, od njih sveukupno oko 33 tisuće, biralo je na 286 biračkih mjesta u šest SDP-ovih područnih jedinica, odnosno izbornih regija. Od članova koji su imali pravo glasa, izborima se odazvalo njih oko 70 posto. Peđa Grbin odnio je pobjedu u Zagrebu, Zadru, Šibeniku, Rijeci, Umagu, Varaždinu, Čakovcu, Osijeku, ali i Zlataru te Zaboku.
Od većih gradova, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar odnio je pobjedu u Splitu, gdje je uvjerljivo porazio domaćeg Ranka Ostojića, i u Koprivnici.

Za novog šefa stranke konkuriralo je podsjetimo, petero kandidata: potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, načelnica Omišlja Mirela Ahmetović, pulski SDP-ovac Marino Percan i predsjednik splitsko – dalmatinskog SDP-a Ranko Ostojić.

Siniša Hajdaš Dončić je komentirao prve rezultate izbora u stranci.

– Grbin će vjerojatno imati oko 40 posto glasova, a s njim će u drugi krug Kolar, rekao nam je predsjednik zagorskog SDP-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba