Krapinsko – zagorska županija Općoj bolnici Zabok donirala 520 bodija s logom "Bajka na dlanu" i 50 novih plahti za dječje krevetiće

LIJEPA USPOMENA: “Kad odrasli čovjek nakon mnogo godina vidi taj mali bodi u kojem je iz rodilišta došao kući, to će mu dati poseban osjećaj pripadnosti”

Objavljeno: 20.08.2020. Alen Brodar

Krapinsko – zagorska županija je, kao osnivač, Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana donirala je za rodilište i novorođenčad 520 bodija s logom “Bajka na dlanu” i 50 novih plahti za dječje krevetiće.

– Krapinsko – zagorska županija, kao Županija prijateljica djece, nastoji svake godine kontinuirano podizati kvalitetu našeg rodilišta, a tijekom proteklih nekoliko godina smo uložili preko 300 tisuća kuna u kupnju ginekoloških stolica, ginekoloških stolica za žene s invaliditetom, monitora za kontroliranje vitalnih funkcija, različitih modernih rekvizita za olakšavanje poroda i paravana koji osiguravaju intimu tijekom samog čina poroda. Svu tu opremu smo nabavili s razlogom da bi majke, odnosno, roditelje mogle lakše, bezbolnije i kvalitetnije roditi male bebe – rekla je dožupanica Jasna Petek te dodala:

Prijatelj djece

– Želim da sve mame i bebe ponesu ovu donaciju kao lijepu uspomenu kući, sve one mame i bebe koje nisu iz Zagorja, a izabrale su ovu bolnicu, da im ovo bude uspomena na Zagorje i porod – zaključila je Petek.

Rajko Fureš, voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo kazao je da je ovo veliko priznanje za njih jer bez potpore Županije ne bi mogli održavati tu visoku kvalitetu kao rodilište “prijatelj djece”.

– Bebama i mamama će ovo biti podsjetnik pripadnosti najljepšoj županiji u Hrvatskoj, a nadamo se da ćemo još više unaprijediti našu bolnicu i opremu čim se ova epidemiološka situacija smiri – rekao je Fureš.

I ravnatelj bolnice Tihomir Vančina zahvalio je Krapinsko – zagorskoj županiji, naglasivši da pomaže u kontinuitetu, ne samo donacijama na ginekološkom odjelu, već i u medicinskoj opremi, kojom se podiže kvaliteta usluge, zbog čega su pacijenti zadovoljni.

Župan Željko Kolar zahvalio je svim liječnicama i liječnicima te sestrama na odjelu, koji su stvorili poseban odnos prema majkama, koje su odlučile roditi upravo u ovoj bolnici.

Nešto više

– To je prepoznato diljem Hrvatske i mnoge su se buduće majke odlučile da upravo ovdje obave porod, iako nisu s ovog područja. To je prije svega priznanje medicinskom osoblju, ali i upravi bolnice koji su kvalitetu usluge podigli na visoku razinu. Mi kao Krapinsko – zagorska županija, osim stalne brige za rad svih naših zdravstvenih ustanova, pokušavamo dodatnim investicijama poboljšati kvalitetu same usluge, ali i liječnicima i sestrama stvoriti bolje uvjete za rad. No ovo je nešto više od toga, s tim bodijima smo počeli raditi prošle godine, da svako dijete koje je rođeno ovdje ima neku uspomenu. Ali to je i stvaranje određenog identiteta i ljubavi prema mjestu u kojem živite. Mi im moramo stvoriti uvjete da se ugodno osjećaju u svom rodnom mjestu, u svojoj sredini i da imaju sve što im je potrebno da imaju ugodan život, a s druge strane da imaju taj osjećaj pripadnosti. To je pitanje kućnog odgoja, ali i odnosa zajednice prema svakom čovjeku. Mi želimo da se s time krene od samog rođenja i zbog toga smo krenuli s tom akcijom. Mi ćemo ove donacije raditi u kontinuitetu, dva puta godišnje, tako da svako dijete rođeno u našoj bolnici ima poklon koji će ponijeti kući. Ljudi to prihvaćaju sa smiješkom, vrlo rado to nose doma i svi kažu da to spremaju. Kad odrasli čovjek nakon mnogo godina vidi taj mali bodi u kojem je iz rodilišta otišao kući, vjerujemo da će mu dati mu poseban osjećaj pripadnosti, za koji mi želimo da se čitavo vrijeme stvara – zaključio je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba