POJEDINAČNA CIJENA 40 KUNA: Maske koje same ubijaju virus stigle u Hrvatsku

Maska se izgledom ne razlikuje od kirurške, no prilikom izrade u materijal je inkorporiran bakar oksid s antivirusnim svojstvima

Objavljeno: 20.08.2020. zagorjeinternational

Maske izraelskog proizvođača koje same ubijaju virus stigle su u Hrvatsku, javlja 24 sata. Maska se izgledom ne razlikuje od klasičnih kirurških maski za lice, no prilikom izrade u materijal su inkorporirali bakar oksid s antivirusnim i antibakterijskim svojstvima.

Maske su od danas u distribuciji preko Medike i uskoro bi trebale biti dostupne u ljekarnama. Pojedinačna cijena je oko 40 kuna i nabavljemo je 128.000 komada u ovoj pošiljci, no to je tek prva u nizu. Očekuje se još narudžbi, pojasnili su iz tvrtke Rinigard koja je uvoznik za ove maske.

Masku se može koristiti neograničeno, sve dok se fizički ne uništi ili ne polije vodom. Maska se u kontinuitetu može nositi do tri sata, a potom je treba skinuti, odložiti na ravnu površinu i ostaviti 40 minuta kako bi svojstva materijala neutralizirala patogene.

Kažu kako će se cijena, ovisno o veličini narudžbi, vjerojatno mijenjati u budućnosti.

Izraelski znanstvenici koji su je osmislili razvili su je temeljem tehnologije za izradu zavoja i druge vojne opreme, a specifičnost maske leži u činjenici kako se njezina učinkovitost ne smanjuje s vremenom. Koriste liječnicima, ali i svim ljudima koji se učinkovito žele zaštititi od korona virusa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba