"Zaželi biti zaposlena žena"

Zahvaljujući 1,5 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, Općina Bednja ponovo će zaposliti 14 gerontodomaćica

Objavljeno: 19.07.2020. zagorjeinternational

Slijedom odluke o financiranju koju je objavilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Općina Bednja sa svojim je partnerima, Općinom Vinica te Zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb, ostvarila ukupno 1.502.160 kuna bespovratne potpore iz Europskog socijalnog fonda za program zapošljavanja žena pod nazivom “Zaželi biti zaposlena žena”. Administrativnu prijavu projekta napravila je Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije.

– Zaposlene žene, njih 14, brinut će se i nadalje za starije, bolesne i nemoćne osobe koje žive na području naše općine. Osobno sam zadovoljan ovim uspjehom, pogotovo zato što je usmjeren izrazito socijalno, kako u pogledu teško zapošljivih skupina među koje, sasvim sigurno, ulaze žene starije od 50 godina, tako i u pogledu korisnika usluga kakvih je na području naše općine velik broj. Ovaj puta zadovoljstvo je još veće jer smo kao vodeći partner prijavili ovaj projekt na temelju pozitivnog iskustva s našim gerontodomaćicama i korisnicima njihovih usluga – kaže načelnik Bednje Damir Poljak.
Program traje 18 mjeseci, a prvih šest mjeseci predviđeno je za administrativnu pripremu, edukaciju i osposobljavanje žena. (lb)

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter