Završena prva Ljetna škola informatike, sporta i mašte u Radoboju

“Bilo bi dobro da se Ljetna škola održava u svim zagorskim gradovima i općinama”

Objavljeno: 19.07.2020. zagorjeinternational

Prva Ljetna škola informatike, sporta i mašte u Radoboju upravo je završila, a dojmovi polaznika, organizatora i ostalih sudionika ovog događaja i više su nego odlični. Besplatne edukativne radionice za učenike osnovnih škola organizirala je skupina mladih, predvođena Tinom Macanom i Društvom Naša djeca Radoboj, a projekt je podržala i Krapinsko-zagorska županija.

Cilj 1. Ljetne škole, u kojoj je sudjelovalo oko 70 učenika i učenica od prvog do osmog razreda osnovnih škola, bio je pružiti djecu dodatne sadržaje koji se u samoj nastavi i nastavničkom procesu ne nude.

Radionice su bile pripremljene u kategorijama informatike, sporta i mašte, a detaljnije o tome kako je sve izgledalo rekao nam je Tin Macan.

– U ovom programu Ljetne škole željeli smo obuhvatiti sve interese polaznika, pa smo tako pripremili radionice u kategoriji informatike, sporta i mašte. U kategoriji informatike imali smo tri radionice; u prvoj su polaznici mogli naučiti više o programiranju, a uveli smo ih i u samo programiranje. Na drugoj radionici polaznici su mogli naučiti nešto više o izradi web stranica, a na trećoj radionici učenici su se mogli upoznati s fotoshopom – kazao je Macan te dodao kako je vrlo zadovoljan odazivom na prvu Ljetnu školu.

– Što se tiče samog sporta, imali smo rekreativni sport, polaznici su mogli naučiti salsu i cha-cha-cha i sam sport kao sport gdje je polaznicima bilo dopušteno da oni kroz svoju maštu, na neki način, predstave ili nauče više o onome što ih zanima, a imali smo košarku, nogomet, rukomet itd. Što se tiče mašte, imali smo radionicu pod nazivom “Čaraonica” na kojoj su učenici mogli dodatno razvijati svoju maštu – rekao je Macan.

Prva besplatna Ljetna škola održana je od 13. do 18. srpnja u Osnovnoj školi Side Košutić u Radoboju, a svaka radionica trajala je po dva sata, s dvije pauze od po 15-ak minuta. Šestero voditelja polaznike je provelo kroz šest različitih radionica, prilagođenih njihovim interesima.

Na završnoj manifestaciji bio je i Igor Cigula, pročelnik Upravnog odjela za financije i proračun Krapinsko-zagorske županije i izaslanik župana Željka Kolara, koji je kazao da Krapinsko-zagorska županija podržava ovaj vrijedan projekt te je istaknuo da bi Ljetna škola trebala postati tradicionalni događaj u županiji.

– To je za nas jedan važan projekt. Bilo bi dobro da se održava u svim gradovima i općinama u našoj županiji i da postane jedan tradicionalni događaj, jer on potiče kod naših najmlađih kompetencije koje su u današnjem društvu najvažnije – informatičkih vještina, kreativnosti i sporta – kazao je Cigula te dodao kako su, s obzirom na situaciju s koronom, vrlo zadovoljni odazivom te je sve proteklo kako je i planirano.

Završnoj manifestaciji prisustvovala je i Ivana Hazulin Pospiš, predsjednica udruge Društvo Naša djeca Radoboj i suorganizatorica Ljetne škole.

– Cilj prve Ljetne škole u Radoboju bio je pružiti dodatne sadržaje koji se u samoj nastavi i nastavničkom procesu ne nude. Svi znamo kako se ova nastavna godina odigrala, tako da je ovo svakako bilo jedno osvježenje za djecu, da unutar pet dana sudjeluju u šest raznovrsnih aktivnosti. Sa djecom su radili voditelji, oni su polaznici srednjih škola u Krapini i u Zaboku, a isto tako su i studenti učiteljskih fakulteta. To su naši mladi domaći ljudi iz prostora općine Radoboj – rekla nam je Ivana Hazulin Pospiš.

I ona je također jako zadovoljna odazivom učenika osnovnih škola, a nada se kako će se program Ljetne škole nastaviti i ubuduće.

– Jako smo zadovoljni, to je zapravo prvi puta, sve zajedno je 70 polaznika bilo uključeno u svih šest radionica. To je za jednu našu malu lijepu sredinu velika brojka koja je zaokružena i ovom jednom lijepom manifestacijom kojom smo obilježili završetak prve Ljetne škole u Radoboju i nadamo se da će ponovno biti i dogodine – zaključila je.

Uz organizatore i voditelje, nastavak Ljetne škole u Radoboju zasigurno će ponajviše razveseliti osnovnoškolce koji već jedva čekaju nove radionice na kojima će steći nova znanja, razvijati kreativnost i maštu, a svakako će steći i nova prijateljstva. (rc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba