Kerekesh teatar ponovno priprema atraktivan program u sklopu manifestacije "Ljeto u Donjoj Stubici"

NE PROPUSTITE: Tri hit predstave na otvorenom i odlična zabava za sve generacije

Objavljeno: 06.07.2020. zagorjeinternational

U Donjoj Stubici održana je u ponedjeljak konferencija za medije na kojoj je predstavljen program manifestacije “Ljeto u Donjoj Stubici”, koja se održava druge godine zaredom. Program je predstavio direktor Kerekesh Teatra, glumac Jan Kerekeš.

– S predstavom “Ringišpil”, ujedno i novom premijerom, koja će se održati 19. srpnja, Ljubomir Kerekeš slavi 40 godina rada, a u predstavi sudjeluje kao redatelj, pisac i glumac. U predstavi se radi o ocu i sinu, a ja igram sina – našalio se Kerekeš te naziva predstavu “lijepom životnom pričom s jako puno autobiografskih elemenata”.

– Predstava je za sve uzraste, od 9 do 99, stvarno jedna topla obiteljska priča i komedija – zaključio je Kerekeš.
Nakon “Ringišpila”, 24. srpnja Kerekesh Teatar nastupa s “Imovinom”, čiji je autor Jan Kerekeš, a glumačkoj postavi po prvi se puta pridružuje Mirna Medaković. U predstavi još glume Luka Petrušić i Zoran Pribičević.

– U predstavi se radi o trojici braće koji nakon očeva sprovoda dolaze po ostavinu, tj. urbanu vilu koja više liči na ruralnu vilu, a unutra je “tatin komad koji ne ide van” – izjavio je Kerekeš.
Treća predstava, ujedno i ona kojom zatvaraju manifestaciju, su “Udavače” Hit teatra, predstava koja je dobila nagradu publike na Tjednu smijeha u Varaždinu po najvećem broju reakcija publike.

– Imali smo mikrofonski mjerač kojim smo snimili tonski zapis, tj. reakciju publike i odredili liniju decibela koja nam je zadovoljavajuća da se čuje reakcija cijelog gledališta, a predstava je imala 182 takve reakcije, što je odlično – otkrio je Kerekeš.

Velika posjećenost

Gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić rekao je da je “Ljeto u Donjoj Stubici” najposjećenija manifestacija koju je organizirao Kerekesh teatar i da očekuje velik odaziv i ove godine, no, osvrnuo se i na epidemiološku situaciju.

– Ove godine smo malo u specifičnoj situaciji, ni sada još nismo sigurni hoćemo li sve uspjeti organizirati, ali mi se nadamo da hoćemo. Ako nas posluži vrijeme, manifestacija će se održati na otvorenom tako da ne bi trebalo biti problema oko epidemiološke slike i organizacije ove manifestacije. Ja sam apsolutno siguran da će ovaj događaj biti jako posjećen jer ljudi su uvijek oduševljeni Kerekesh Teatrom i njihovim predstavama, a koliko vidim prema najavama, ove godine će biti tri nove predstave. S obzirom na to da u proteklom periodu nije bilo nikakvih događanja ni manifestacija, to još više podiže značaj drugog “Ljeta u Donjoj Stubici”. Zahvaljujem svima koji su uključeni u organizaciju i Kerekesh Teatru koji je izabrao baš Donju Stubicu da bude centar njihovog događanja u Krapinsko – zagorskoj županiji – istaknuo je gradonačelnik Gospočić i dodao da poziva sve ljude da dođu uživati u drugom “Ljetu u Donjoj Stubici”.

Ulaznice u pretprodaji

Direktorica Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica, Kornelia Vnučec, istaknula je kako su u Gupčevom kraju, uz festival “Ljeto u Dvorcu Oršić”, dobili još jednu kvalitetnu manifestaciju.

– Izuzetno mi je drago što je Kerekesh Teatar upravo odabrao Gupčev kraj i Donju Stubicu za prikazivanje svojih predstava u ljetnom periodu. Ulaznice se mogu kupiti u našem Pučkom otvorenom učilištu, na recepciji Termi Jezerčica i u Punkt Beer Houseu. U slučaju kiše, predstave će se održati u Domu kulture Donja Stubica – kazala je Vnučec.
U pretprodaji je 150 ulaznica, a u slučaju kiše, predstave će se održati u Domu kulture u Donjoj Stubici. Na dan predstave, ukoliko će biti lijepo vrijeme, u prodaju će se pustiti još 250 ulaznica.
Direktor Termi Jezerčica Elvis Pavleković izrazio je zadovoljstvo programom i rekao da mu je posebno drago što su Terme Jezerčica “domaćin ovog događaja”.

– Čast nam je da u ovoj “šumi” loših informacija i političkoj komediji imamo pravu komediju u Termama Jezerčica. Prošle godine nas, nažalost, nije pratilo lijepo vrijeme, pa nismo mogli puno toga održati na otvorenim prostorima vodenog parka Termi Jezerčica, no nadamo se da će ove godine biti drugačije. Većina stanovnika, posjetitelja i pratitelja Kerekesh Teatra znaju da je to veliko područje od 40 tisuća kvadrata, pa neće biti problema s nekom epidemiološkom kontrolom. Mi ćemo dati svu moguću podršku Turističkoj zajednici grada i Kerekesh Teatru da to bude održano na vrhunskom nivou. Interes za predstave Kerekesh Teatra uvijek je vrlo velik, a siguran sam da to neće izostati i ove godine – zaključio je Pavleković. (Lovro Belošević)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba