Zagorci osvojili Kilimanjaro

“Bili smo umorni i mokri, ali smo uspjeli jer smo funkcionirali kao jedna velika obitelj”

Objavljeno: 03.02.2020. IB

Ekspedicija Hrvatskog planinskog društva “Gradina” Konjščina 23. siječnja je otputovala u Afriku i osvojila Uhuru Peak, najviši vrh planine Kilimanjaro i čitavog afričkog kontinenta. Članice i članovi ekspedicije bili su Tomislav Zrinski, Igor Kovinčić, Jasmina Benčić, Miroslav Zajec, Petar Martinjak, Zlatko Cvetko te pridruženi član Robert Mateković iz HPD-a “Oštrc” Zlatar.
Organizator Tomislav Zrinski nakon povratka s vrha na Facebook profilu HPD-a “Gradina” Konjščina napisao je kako su u šest dana savladavali niz izazova.
– Bilo je tu puno hodanja, visinske razlike, glavobolje, nedostatka kisika i umora. Vrijeme nam nije bilo naklonjeno, a šatori totalno neadekvatni. Bili smo umorni i mokri, ali uspjeh nije izostao. Od nas sedam, šest nas se popelo na krov Afrike. To smo uspjeli jer smo djelovali kao velika obitelj, ali i zato što smo znali da u jednom malom mjestu, na sasvim drugoj strani svijeta, imamo veliku podršku u svima vama. Uspon na sam vrh prožet je silnim i nezamislivim emocijama, pa zato nije ni čudno da na vrhu padne koja suzica…. Hvala vam svima što ste nas pratili i podupirali. Obećanjem da ću dati sve od sebe da prezentacija bude što prije spremna, da vam sve detaljno prenesemo – napisao je Zrinski.
 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba