NAKON 15 GODINA: Međimurski župan Matija Posavec napustio HNS

“Ovu odluku donosim čiste savjesti”

Objavljeno: 01.10.2019. zagorjeinternational

Nakon 15 godina, iz Hrvatske narodne stranke izašao je međimurski župan i predsjednik županijskog HNS-a Matija Posavec. Svoju je odluku objavio na izvanrednoj press konferenciji u Čakovcu.
Posavec je rekao kako jednostavno nekad treba završiti priču i birati novi put, pogotovo ako se ne slažete s onim kako stvari idu, piše Jutarnji.hr.
– Ovo nije politički put kojim Međimurje i Hrvatska trebaju ići. Prije dvije i pol godine ostao sam u stranci iako se nisam slagao s tom odlukom. Smatrao sam da stvari treba mijenjati iznutra. I pokušao sam. Nažalost, za to nije bilo ni sluha niti volje. Novi koncept stranke ponudio sam na stranačkim tijelima, ali ga nisu prihvatili. Ovu odluku donosim čiste savjesti – istaknuo je Posavec, te dodao kako neće prijeći ni u jednu stranku, već ostati nezavisni župan.
Također je rekao kako nikoga ne namjerava poticati da izađe iz stranke, da je u stranci bio spreman graditi građanski politički centar, ali kako od njegovih prijedloga u stranci nisu prihvatili gotovo ništa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba