Predstavljen bogat program 18. manifestacije “Zahvala jeseni u Klanjcu“, koja će se održati od 4. do 6. listopada

Na klanječkom trgu nastupit će Crvena Jabuka i The Frajle, a bit će tu i KUD-ovi, sajam OPG-ova, ulični zabavljači i dječji program

Objavljeno: 24.09.2019. ivanabelosevic

U Klanjcu je predstavljen program 18. kulturno – turističke manifestacije “Zahvala jeseni u Klanjcu“, koja će se održati od 4. do 6. listopada. Gradonačelnik Zlatko Brlek ponosno je istaknuo kako ove godine postaju punoljetni.
– Iz jedne male manifestacije, “Zahvala jeseni” izrasla je u manifestaciju koja se više ne održava samo na razini grada, nego i puno šire. Radi se o kulturno – turističkoj manifestaciji koja okuplja izvođače s ovog područja, a ono što je meni posebno važno, jest da naši poljoprivrednici i obrtnici iz čitavog Zagorja i Zagrebačke županije, imaju prilike na štandovima prikazati ono što su kroz čitavu godinu uspjeli ostvariti svojim radom i trudom. Nadamo se lijepom vremenu i očekujemo mnogo gostiju – rekao je Brlek.

Dvije izložbe

Ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Horvatin kazala je kako se manifestacija tradicionalno otvara u petak navečer, programom koji se zove “Klanjec – moj grad”.
– Ove godine otvaramo dvije izložbe, jednu u Studiju Galerije Augustinčić, u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti, i jednu koja je za nas Klanjčane posebna, u godini Otona Ivekovića, kada se obilježava 150. godišnjica rođenja i 80. godišnjica smrti našeg Klanjčana. Radi se o otvorenju izložbe “Klanječka platna”, u sklopu koje ćemo predstaviti Ivekovića kako ga javnost još nije vidjela, slike iz nasljedstva obitelji Iveković, ali i neka platna koja su u obiteljskoj ostavštini njegovih klanječkih prijatelja i klanječkih kolekcionara. U subotu u 15 sati započinje tradicionalni susret kulturno – umjetničkih društava i glazbenih skupina “Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe Naše“. Gosti su ove godine KUD-ovi iz Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije, koji će nastupiti uz domaćine. Predstavit će se i pjevački zborovi i različite plesne skupine, a nedjeljni program tradicionalno posvećujemo djeci. U njemu će sudjelovati ne samo klanječka djeca, nego i druge dječje skupine. Ono što je publici nekako najprivlačnije, svakako su večernji koncerti. Ove godine smo se odlučili za Crvenu Jabuku, koja će nastupiti u subotu i The Frajle, koje će koncert održati u nedjelju. Vjerujemo da će mladi i oni stariji u programu pronaći nešto zanimljivo i s nama provesti prvi vikend u listopadu – istaknula je Horvatin.
Direktorica Turističke zajednice “Biser Zagorja” Tatjana Petranović rekla je kako je naglasak na povezivanju Grada Klanjca i općina Tuhelj i Veliko Trgovišće, te je predstavila sportska i događanja za djecu.

Tradicionalna biciklijada

– Tradicionalna četvrta biciklijada održat će se na sva tri područja, a ove je godine i nešto proširena, pa je ukupne dužine 48 kilometara. Zamišljena je kao bicikliranje, druženje i obilazak pojedinih točaka, a ne kao natjecanje, tako da svi mogu uživati. To je jedna tura koja će biti ucrtana na našim biciklističkim kartama, kao biciklistička ruta za sve one koji žele obići ova tri kraja. U subotu i nedjelju imamo i pripremljene programe za djecu, s likovnim radionicama, nastupima djece i uličnim zabavljačima. Ove godine je uključen i večernji show s animacijom i vatrom, tako da pozivam sve da se priključe i pogledaju što smo pripremili. Osim u ovim sadržajima, djeca će moći uživati i u napuhancima – rekla je Petranović te dodala kako će se kao uvertira u “Zahvalu jeseni“, ovog vikenda održati vožnja oldtimera, koja prolazi kroz sva tri područja turističke zajednice, kao i Trail “Biser Zagorja”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba