U sklopu “Ljeta u Mariji Bistrici”, održani 32. Susreti folklora. Idućeg vikenda program seli na Laz, no bit će tu i drugih zanimljivih događaja:

PRAVA ATRAKCIJA: Na bistričkom trgu u petak će biti otkriven najveći tradicijski drveni konj

Objavljeno: 30.06.2019. zagorjeinternational

U sklopu “Ljeta u Mariji Bistrici”, u subotu je na središnjem bistričkom trgu tamošnji KUD ”Lovro Ježek” organizirao 32. Susrete folklora. Predstavilo se 10 društava i KUD-ova iz gotovo svih dijelova Hrvatske, od Slavonije do Dalmacije. Nastupili su KUD ”Ady Endre” Korog iz općine Tordinci, KUD “Vesela Šokadija” Koritna iz općine Semeljci, Ansambl Zabok, HKPD ”Bosiljak” veterani Čučerje, Udruga za očuvanje i promicanje običaja Zemunika “Sv. Kata” Zemunik, KUD ”Bjelovar”, KUD-a “Kraluš” Stupnik, KUD ”Osif Kostelnik” Vukovar i, naravno, domaći KUD ”Lovro Ježek” Marija Bistrica.

Dani folklora

Sljedećeg vikenda veći dio manifestacije “Ljeto u Mariji Bistrici” seli na Laz, gdje KUD Laz organizira još jedne Dane folklora i zabave Laz 2019., i to do petka do nedjelje. Sva tri dana program se održava na igralištu Područne škole Laz. U petak od 19 sati na rasporedu je večer s pjesmom i tamburom i zabava uz TS Fijakeri. Nastupit će KUD Laz, Zlatko Deveničar, Udruga Magdalenić, TO Črni Tomaši, KUD “Sloboda” Oroslavje, KUD “Lira” Kraljevec na Sutli i MVS Ježice. U subotu u 19 sati počinje Večer folklora, na kojoj će nastupiti KUD Laz, KUD Baranja, KUD Vinica, KUD Vladislavci, KUD Donja Vrba i KUD Petlovac. U zabavnom programu nastupa grupa Putnici. U nedjelju je na rasporedu Dan dječjeg stvaralaštva, koji počinje u 18 sati. Nastupit će KUD Laz, KUD “Lovro Ježek”, KUD “Meteor”, KUD Golubovec, KUD “Sveta Jana” i KUD Mala Gorica. Zadnjeg dana za zabavu je zadužen Dinacordi Luna band.

Bistrički štrukli

No, bit će sljedećeg vikenda i događaja u Mariji Bistrici. U nedjelju Planinarsko društvo Grohot Marija Bistrica organizira još jedan pohod Planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice. Okupljanje i doček gostujućih planinarskih društava na početku obilaznice kod Bistričke kalvarije je do 9 sati. U 10 sati na središnjem bistričkom trgu počinje manifestacija “Za svakog hodočasnika jedan štrukel”, kroz koju će i ove godine članice Udruge Hrvatska žena Marija Bistrica prezentirati priprema bistričkih štrukli. Nakon odgođenog košarkaškog turnira, koji čeka bolji termin u jesen, “Ljeto u Mariji Bistrici” ipak nudi i jedan sportski događaj, a to je otvoreni turnir u stolnom tenisu, koji će se održati u subotu u sportskoj dvorani OŠ Marija Bistrica. Prijave za turnir počinju u 13.30, a turnir u 14 sati, pa se mole natjecatelji da prijave obave na vrijeme. Za prijave su otvorene muška i ženska kategorija. Kotizacija je 40 kuna.
Kolekciji predimenzioniranih drvenih igračaka koje već nekoliko godina krase glavni bistrički trg, ali i putuju po Hrvatskoj, u petak će biti pridružen i najveći tradicijski drveni konj, koji je čak trinaest puta veći od originalne igračke. Svečano otkrivanje najvećeg tradicijskog drvenog konja planirano je u 10 sati na Trgu pape Ivana Pavla II.

FOTO: Radio Marija Bistrica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba