Uspješna suradnja Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica, Filatelističkog društva “Zaboky”, Krapinsko – zagorske županije i Hrvatske pošte

Predstavljene poštanske marke s motivima Svetišta MBB i otvorena filatelistička izložba

Objavljeno: 05.06.2019. zagorjeinternational

Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica i Filatelističko društvo “Zaboky” iz Zaboka, u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom i Hrvatskom poštom, u utorak su organizirali promociju prigodnih poštanskih maraka s motivima Svetišta Majke Božje Bistričke, koje je Hrvatska pošta izdala u sklopu serije maraka “Hrvatska marijanska svetišta”. Prisutne su pozdravili ravnateljica knjižnice i čitaonice Mira Pižir, načelnik Josip Milički, rektor Svetišta Majke Božje Bistričke preč. Domagoj Matošević, te voditeljica područja HP-a Marina Fiket.

Prigodni žig

Kratko predavanje o povijesti poštanske markice, s naglaskom na veze s Marijom Bistricom, održao je tajnik Filatelističkog društva “Zaboky” Ivan Drašković, dok je o svom radu govorio dizajner marki Dean Roksandić. Promoviran je i prigodni žig s motivom Svetišta MBB, koji je izradio Zvonko Pižir. Uz promociju, na rasporedu je bila i filatelistička izložba, na kojoj su se našle i druge poštanske marke s motivima vezanima uz Mariju Bistricu, poput marke Barbare Tomorad, mlade Bistričanke koja je 2011. godine, kao učenica petog razreda osnovne škole, pobijedila na natječaju “Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu!”, s predloškom snježne pahuljice i to u konkurenciji više od 1000 radova.

Slanje razglednica

Dodatna zanimljivost ovog filatelističkog događanja bila je mogućnost slanja razglednica iz same knjižnice. Naime, poštanski službenik u knjižnici imao je improvizirani šalter, pa su svi zainteresirani mogli poslati poštu s novim žigom i markicom, uz gratis razglednicu. U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Osnovne glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica. Izložba ostaje otvorena do kraja lipnja, u radnom vremenu knjižnice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba