U srijedu u Muzeju krapinskih neandertalaca otvorenje izložbe “Svijet soli“

Osim obične kuhinjske soli, prikazat će se više od stotinjak atraktivnih minerala iz Brazila, Kine, Australije, Velike Britanije, Kanade, Češke i SAD-a

Objavljeno: 28.04.2019. IB

Povodom Dana planeta Zemlje u Muzeju krapinskih neandertalaca (izložbenim prostoru starog muzeja), u srijedu u 18 sati će biti otvorena izložba “Svijet soli“. Kroz izložbu ispričana je jedna zanimljiva priča o eksploataciji, proizvodnji i povijesnoj važnosti prvenstveno kuhinjske soli, ali je poseban naglasak stavljen i na druge vrste koje se koriste u različitim granama industrije i našoj svakodnevici. Prikazat će se više od stotinjak atraktivnih minerala iz svih dijelova svijeta, Brazila, Kine, Australije, Velike Britanije, Kande, Češke i SAD-a te njihova upotreba u svakodnevnom životu. Cilj izložbe jest podizanje svijesti o zaštiti, ali i pravilnom korištenju resursa koje nam priroda daje, a često se radi o neobnovljivim prirodnim bogatstvima.

Građu za potrebe izložbe ustupili su Prirodoslovno – matematički fakultet (Geološki odsjek), Solana Nin d.o.o, Državni arhiv Dubrovnik, Dvor Veliki Tabor, Hrvatski prirodoslovni muzej te privatni kolekcionari. Autor izložbe, koja ostaje otvorena do 1. srpnja je Jurica Sabol.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba