U pet dana prikazat će se 30 filmova iz 18 država

Filmom Frédérica Backa “Čovjek koji je sadio drveće“, u Zaboku počeo osmi Međunarodni dječji filmski festival KIKI

Objavljeno: 08.04.2019. IB

U Multimedijalnom centru Zabok započelo je osmo izdanje Međunarodnog dječjeg filmskog festivala KIKI, kojeg organizira Društvo “Naša djeca” Zabok i Udruga Gokul iz Zaboka. Festival traje do 12. travnja i donosi 30 filmova iz 18 država. Na otvorenju je prikazan film Frédérica Backa “Čovjek koji je sadio drveće“, dobitnik Oscara 1988. godine.
Prije početka projekcije, brojne okupljene pozdravila je zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

Podrška Županije

– U Hrvatskoj nema puno djece koji imaju ovako dostupne filmove iz raznih zemalja svijeta. Na ovaj se način zasigurno podiže i filmska kultura i interes djece za filmom te ih se uči audiovizualnoj pismenosti i mnogim drugim vještinama – rekla je zamjenica župana te dodala kako Krapinsko – zagorska županija podržava KIKI festival od samih početak. Čestitala je organizatorima i domaćinu, Gradu Zaboku, na odličnom projektu. Prisutne su pozdravili i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek te Jasenka Borovčak ispred organizatora.

Sadnja drveća

KIKI se u Zaboku održava od 2012. godine. Programski je posvećen profesionalnom igranom, dokumentarnom, animiranom i eksperimentalnom kratkometražnom filmu namijenjenom gledateljima predškolske i školske dobi. Festival je nastao s namjerom razvijanja aktivne filmske publike, podizanja audiovizualne pismenosti i cjeloživotnih navika filmske i kino kulture, a poseban naglasak stavlja na edukativne filmove, koji djecu i mlade potiču na kritičko razmišljanje, ali i popratne edukativne sadržaje.
U sklopu svečanosti otvorenja, bio je tu i nastup cirkusanata, dok su nakon projekcije djeca i organizatori sadili drveće. Ovogodišnji KIKI donosi i nekoliko radionica te razgovore o prikazanim filmovima. Program ovogodišnjeg KIKI-ja nalazi se OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba