U petak u Krapini Dan profesionalnog usmjeravanja

Srednjoškolci će osnovnoškolcima predstaviti svoja znanja i vještine, a svi učenici će iz prve ruke moći čuti iskustva poslodavaca

Objavljeno: 07.04.2019. IB

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina s partnerima, sljedećeg petka u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Krapini organizira Dan profesionalnog usmjeravanja.  Do sada se to događanje održavalo u sklopu Sajma poslova u Krapinsko – zagorskoj županiji, no s obzirom na veliki interes posjetitelja, odlučeno je da se ova aktivnost izdvoji i postane samostalni događaj namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, kako bi im se pružile sve relevantne informacije o mogućnostima školovanja, stipendiranja i zaposlenja na području županije. U sklopu događanja, srednjoškolci će se učenicima osnovnih škola predstaviti kroz prezentaciju svojih vještina i radova.

Okrugli stol

Naime, cilj je promicanje deficitarnih zanimanja, sukladno potrebama na tržištu rada, promicanje usluge profesionalnog informiranja i profesionalnog savjetovanja mladih te omogućavanje bolje usklađenosti i povezanosti ponude i potražnje na lokalnom tržištu, radi veće učinkovitosti pri zapošljavanju. Jedna od aktivnosti Dana profesionalnog usmjeravanja bit će okrugli stol “Razgovor o budućnosti“, na kojem će učenici srednjih škola s područja KZŽ razgovarati s poslodavcima, koji će s njima podijeliti iskustva od školovanja do pokretanja vlastitog uspješnog posla.

Projekt “ENTER“

Okrugli stol jedna je od aktivnosti projekta “ENTER“, iz Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III, koji je usmjeren na promociju deficitarnih zanimanja kao jednog od alata zapošljivosti mladih na području KZŽ. Partneri su Krapinsko – zagorska županija, Obrtnička komora KZŽ,  HGK Županijska komora Krapina, Zagorska razvojna agencija i Partnersko vijeće za tržište rada KZŽ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba