U pregradskoj osnovnoj školi održan sastanak Radne skupine za poticanje rada s darovitom djecom “Futura“

U svrhu identifikacije darovitih učenika, raspravljalo se o mogućnosti provedbe WISC-a, najpoznatijeg testa inteligencije

Objavljeno: 07.04.2019. IB

U Osnovnoj školi Janka Leskovara u Pregradi održan je sastanak Radne skupine za poticanje rada s darovitom djecom “Futura“, kojem je prisustvovala i zamjenica krapinsko – zagorskog župana za društvene djelatnosti Jasna Petek. Na sastanku su prenesena iskustva s posjeta Udruzi “Klikeraj“ iz Osijeka, koja se bavi stvaranjem poticajnog okruženja za razvoj dječjih kognitivnih potencijala. Raspravljalo se o projektu “Lumen”, Danu darovitih i održavanju proljetnih radionica za darovite  učenike, te provedbi testiranja WISC-om, u svrhu identifikacije darovitih učenika. WISC je jedan on najpoznatijih testova inteligencije za djecu, koji pruža informacije o općoj intelektualnoj sposobnosti djeteta te o nizu njegovih specifičnih kognitivnih sposobnosti. Provodi  se s djecom od šeste do 16. godine.

Dogovoreni su termini za završni dan projekta “Lumen”, na kojem će biti organizirane radionice i igraonice za darovite te se očekuje odaziv svih škola.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba