Do 15. travnja otvorene i prijave za istoimeno mješovito natjecanje glazbenika solista i komornih sastava

Objavljen raspored ovogodišnje koncertne sezone “Bistričkog zvukolika”, na kojem će nastupiti poznata svjetska imena klasične glazbe

Objavljeno: 31.03.2019. IB

Upravni odbor Udruge Svesvir iz Marije Bistrice, donio je odluku o rasporedu održavanja ovogodišnje koncertne sezone “Bistričkog zvukolika”. Najavljeno je sedam koncerata, koji će u Bazilici Majke Božje Bistričke i BlueSun Hotelu Kaj biti održani u travnju, svibnju i lipnju. Početak koncertne sezone obilježit će suradnja sa Zagreb Guitar Festivalom koji, u sklopu prve europske platforme za klasičnu gitaru Eurostrings, u Mariju Bistricu dovodi dva mlada perspektivna gitarista sa svjetske razine – Poljaka Mateusza Kowalskog te Japanca Yukija Saitoa. Njihov će koncert biti održan u srijedu, 3. travnja, u Bazilici Majke Božje Bistričke. Međunarodni karakter “Bistričkog zvukolika” potvrdit će i rado viđeni gost hrvatskih ljubitelja klasične glazbe, Portugalac Pedro Ribeiro Rodrigues, koji će zajedno s flautisticom Matejom Šarlijom, u Bazilici Majke Božje Bistričke nastupiti 6. travnja kao Duo flauta/gitara.

Ansambl Camerata Garestin

4. svibnja će nastupiti Podium Brass Quintet, kojeg čini pet iskusnih glazbenika – Marko Bobičanec (truba), Marin Zokić (truba), Hrvoje Pintarić (rog), Ivan Mučić (trombon) i Danijel Požgaj (tuba), koje je u ovaj sastav spojila ljubav prema limenim puhačkim instrumentima te komornom muziciranju. Njihova je zajednička priča počela prije pet godina sa željom da na vrhunskoj razini širokoj publici predstave repertoar za kvintet limenih puhača. Članovi kvinteta redom su diplomirani i nagrađivani glazbenici i uspješni pedagozi. Ansambl Camerata Garestin, koji okuplja vodeće hrvatske vokalne i instrumentalne interprete glazbe 17. i 18. stoljeća, nastupit će 22. svibnja. Osnovan je 2008. godine na poticaj varaždinskog violončelista Krešimira Lazara, uz suosnivače sopranisticu Ivanu Lazar, flautista Danija Bošnjaka te čembalista i orguljaša Krešimira Hasa. Svi koncerti počinju u 20 sati.

12 kategorija

Organizatori podsjećaju kako su sva događanja u sklopu “Bistričkog zvukolika” besplatna, te da je do 15. travnja raspisan javni poziv za prijavu na istoimeno mješovito natjecanje glazbenika solista i komornih sastava, koje će u Mariji Bistrici biti održano od 2. do 5. svibnja. 2. svibnja će biti održan i koncert članova Ocjenjivačkog suda, a 3. i 5. svibnja koncerti najboljih glazbenika u ukupno 12 natjecateljskih kategorija. Više informacija nalazi se na internetskoj i Facebook stranici “Bistričkog zvukolika”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba