U radobojskoj osnovnoj školi obilježen Dan Side Košutić i 117. obljetnica njezina rođenja

“I SVE JE TIŠA JEKA GODIŠNJIH DOBA“: Sidine stihove interpretirali učenici i učiteljice, a uglazbljene pjesme izveo Zbor “Vrijeskice“

Objavljeno: 22.03.2019. IB

“I sve je tiša jeka godišnjih doba…“, naziv je recitala kojim je u Osnovnoj školi u Radoboju obilježen Dan Side Košutić i 117. obljetnica njenog rođenja. Glazbeno – poetskim recitalom već tradicionalno nastoji se promicati i oživljavati Sidin život i djelo.
– Prilika je to da odamo počast Sidi Košutić, književnici čije ime nosi naša škola. Ove godine inspiracija za temu bila su godišnja doba, njihova stalna i nemilosrdna izmjena, utkana u naš život i njegovu prolaznost. Dotakla nas je svježina proljeća, opojni miris ljeta, šuštanje jesenjeg lišća i bijela zimska tišina – rekla je knjižničarka Jasenka Marmilić, koja je i osmislila ovaj program.
Stihove posvećene godišnjim dobima interpretirale su učiteljice Laura Kukovačec, Leonarda Vorih, Ana Bartolec i Zvjezdana Herceg te učenici Ana Šemnički i Filip Šalković. Program je vodila stručna suradnica Dubravka Coha Seničić, a svečanost je upotpunio Zbor “Vrijeskice“, pod vodstvom učiteljice Dubravke Habjanec, koji je izveo uglazbljene Sidine pjesme te Dominik Pažamet, koji je odsvirao klavirsku baladu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba