Na sjednici Gradskog vijeća Zlatara usvojeno polugodišnje izvješće o radu gradonačelnice te odluka o koeficijentima za obračun plaće zaposlenika Grada

Gradonačelnica Auguštan – Pentek obavijestila vijećnike o kupnji novog službenog automobila, vrijednog 209.860 kuna

Objavljeno: 22.03.2019. zagorjeinternational

Na sjednici Gradskog vijeća Zlatara, u nazočnosti ravnateljica ustanova, jednoglasno su usvojena izvješća o radu za 2018. godinu Gradske knjižnice Zlatar, Galerije izvorne umjetnosti i Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića, izvještava Radio Zlatar. Ujedno je imenovano Natječajno povjerenstvo za raspisivanje natječaja za imenovanje ravnatelja Pučkog učilišta. U tom su povjerenstvu Kazimir Sviben, Vinko Bajzek i Tihana Mendek. Usvojeno je i izvješće o radu Komunalca Konjščina, sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom.

Plaća ostaje ista

Prihvaćeno je i polugodišnje izvješće o radu gradonačelnice Jasenke Auguštan – Pentek, za drugo polugodište prošle godine. Gradonačelnica je vijećnike obavijestila kako je Grad kupio drugi novi službeni auto, Škodu Octaviju, vrijedan, s trošarinom i PDV-om, 209.860 kuna, na operativni leasing od pet godina. Gradonačelnica je objasnila kako je Opel Corsa stara 25 godina i ide u otpis, jer se više ne može registrirati i nije sigurna za vožnju, a prošle je godine kupljena Dacia Sandero. Vijeće je usvojilo i odluku o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Zlatara. Osnovica za obračun plaće, kako je pojasnila gradonačelnica, za sada ostaje ista, oko 3650 kuna, a koeficijenti i bod za obračun plaće određuju se prema radnim danima, rangiranima po stručnoj spremi zaposlenika.

13 rangova

Odluka je usklađena sa Zakonom o plaćama u lokalnoj i područnoj samoupravi i Uredbom o klasifikaciji radnih mjesta, kojom su propisani nazivi radnih mjesta, te su radna mjesta svrstana u 13 klasifikacijskih rangova, koji su osnova za vrednovanje radnih mjesta. Nova sistematizacija radnih mjesta uvodi se, kako je rekla Auguštan – Pentek, jer se Grad planira prijaviti na EU natječaj na kojem se mogu dobiti sredstva za plaće djelatnika.

FOTO: Radio Zlatar

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba