Načelnik Tuhlja poslao nam je reagiranje na jučer objavljeni tekst u kojem je dio mještana Lenišća prigovorio zbog parcijalnog (ne)čišćenja snijega s prometnica

MLADEN HERCIGONJA: Cesta je bila zaleđena i skoro je došlo do slijetanja ralice. Vozač je zbog svoje sigurnosti prekinuo čišćenje, vratio se u bazu, montirao lance i nakon toga počistio spornu dionicu ceste

Objavljeno: 24.01.2019. zagorjeinternational

Načelnik Tuhlja Mladen Hercigonja poslao nam je reagiranje na članak objavljen u srijedu na našem portalu, pod naslovom “Vozač je uredno dionicu od 200 metara, jedinu važnu u selu, preskočio, podigavši ralicu te nastavio čistiti ravni dio ceste, da bi potom opet zaobišao cestu koja vodi do zadnjih kuća u selu”. Objavljujemo reagiranje načelnika Hercigonje, uz opasku da je načelnik bio kontaktiran i suočen s optužbama mještana koje su iznesene u članku prije njegove objave te je potom u tekstu objavljen i njegov odgovor na prozivke koje su uputili mještani.

Članak je pun netočnih podataka koji nemaju veze s činjenicama i koncipiran je tako da izvrijeđa i ponizi aktualnog načelnika, u suradnji s pojedincima koji se ne mogu pomiriti s činjenicom da su izbori završeni i da sam ja načelnik svim mještanima Općine Tuhelj, bez obzira na njihovu političku, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost ili opredjeljenje.
A sada nešto o činjenicama. Zimska služba za sezonu 2018./2019. na području općine Tuhelj organizirana je temeljem Operativnog plana za održavanje nerazvrstanih cesta i ostalih javnih površina na području općine Tuhelj. Voditelj zimske službe nije načelnik Općine, već je to djelatnica Jedinstvenog upravnog odjela Ivana Cvetko koja organizira i rukovodi radom zimske službe te vodi dnevnik iz kojeg je vidljivo da prethodnih godina, odnosno zimske sezone 2017./2018. nije bilo primjedbi na čišćenje predmetne ceste. Ja sam na dužnost načelnika stupio u lipnju 2017. godine, tako da je nemoguće da sam prethodno dugi niz godina imao “nekakve veze” s navodnim zanemarivanjem u čišćenju ceste. Predmetna cesta u Lenišću nalazi se u prvom prioritetu čišćenja i kao takvoj, jučer ujutro među prvima se pristupilo njezinom čišćenju. Cesta je bila zaleđena i skoro je došlo do nesreće – slijetanja traktora ralice. Vozač je zbog svoje sigurnosti i sigurnosti MTS-a s kojima rukuje prekinuo čišćenje, vratio se u bazu, montirao lance i nakon toga počistio spornu dionicu ceste. Opisanom događaju bili su nazočni i drugi mještani Lenišća, koji od toga nisu radili nikakve probleme jer su realno procijenili što se dogodilo. Tako da su navodi u tekstu u cijelosti neistiniti, iskonstruirani i nemaju nikakve veze s istinom i stvarnim stanjem, osim što služe u dnevno politikanske svrhe najgore vrste.
I na kraju, da se Vaš pouzdani izvor informacija iz Lenišća i Vi ne bi morali previše brinuti i istraživati moju prošlost – veteran sam i dragovoljac Domovinskog rata s višegodišnjim ratnim stažem i ponosan sam na doprinos koji sam dao u borbi za samostalnost i nezavisnost jedine nam domovine Hrvatske. Vašem izvoru informacija iz Lenišća to sigurno smeta, ali to su činjenice koje ne mogu promijeniti niti on, niti njegovi politički mentori, kojima nitko nije branio da se uključe u Domovinski rat – zaključuje Hercigonja.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba