Mještani Lenišća u općini Tuhelj ogorčeni su na parcijalno čišćenje snijega na cestama kroz njihovo naselje, za što krive općinskog načelnika Hercigonju jer misle da je on tako naložio komunalnom djelatniku

“Vozač je uredno dionicu od 200 metara, jedinu važnu u selu, preskočio, podigavši ralicu te nastavio čistiti ravni dio ceste, da bi potom opet zaobišao cestu koja vodi do zadnjih kuća u selu”

Objavljeno: 23.01.2019. Alen Brodar

S prvim malo većim snijegom, već su se javila prva nezadovoljstva glede čišćenja prometnica od istog. Javio nam se naime čitatelj iz naselja Lenišće iz općine Tuhelj, tvrdeći da ne može više tolerirati neprestano drsko odnošenje općinske vlasti prema njima, kao da su manje vrijedni te se pita da li je to zato jer žive u rubnom dijelu općine, uz granicu sa susjednom općinom Desinić.

Već se poveselili

– Probudio nas je jutros djelatnik komunalnog pogona koji je čistio općinsku cestu. Poveselili smo se, jer je upravo navedeni odvojak kroz Lenišće najproblematičniji zbog svog položaja ceste, koja je uz brijeg okrenuta sjevernoj strani i u zimskim uvjetima vrlo teško funkcioniramo, ukoliko se cesta redovito ne čisti i ne sipa kamenim materijalom. No, spomenuti komunalni djelatnik uredno je dionicu od 200 metara koja je jedina važna u našem selu, preskočio, podigavši ralicu te prošavši je, nastavio čistiti ravni dio ceste, da bi potom opet zaobišao cestu koja vodi do zadnjih kuća u selu – opisao je čitatelj. Tvrdi da se ovo nije dogodilo prvi put.

– Svake zime proživljavamo barem jednom namjerno omalovažavanje i ponižavanje od općinskog načelnika. Ne krivim niti malo komunalnog djelatnika jer nažalost, on mora izvršavati naredbe načelnika Hercigonje. Vjerojatno misli kako je još uvijek u vojsci, pa da može svojim drskim, bahatim, arogantnim ponašanjem vrijeđati mještane općine koji nisu uz rame na njegovim druženjima, manifestacijama i skupovima. Nećemo više tolerirati nedolično ponašanje i ako treba, potražit ćemo pomoć i od nadležnih institucija – zaključuje ogorčeni mještanin Lenišća.

Sve ekipe na terenu

Načelnik Mladen Hercigonja uvjerava nas da se snijeg čisti prema planu.

 

– Snijeg je prestao padati oko 6 sati i otada su sve ekipe na terenu. Ako nešto još nije očišćeno, bit će. A iskreno, čisto sumnjam da je djelatnik podigao ralicu samo na tom dijelu, ako za to nije imao dobar razlog. Vjerojatno mu je ponestalo soli ili nečeg drugog. Ja mu sigurno nisam rekao gdje da digne, a gdje da spusti ralicu. Općina ima plan čišćenja snijega i djelatnici ga se drže. Ako i ima problema, mještani znaju broj Općine i mogu nazvati – rekao nam je načelnik Hercigonja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba