Po drugi puta uprizorene žive jaslice u Župi Veliko Trgovišće – posjetitelji mogli uživati i u glazbenom programu popularnog Alana Hržice, te razgledati Božićni sajam

SUDJELOVALO 80-AK OSOBA, A PRIPREMALI SE VIŠE OD MJESEC DANA: “Lijepo je da smo svi okupljeni oko malenog Isusa”

Objavljeno: 27.12.2018. JJ

U srijedu, na Štefanje, u Župi Veliko Trgovišće drugu su godinu zaredom uprizorene žive jaslice. Štalica, mještani Betlehema, domaće životinje, mudraci s Istoka i pastir, odveli su nakratko sve posjetitelje u vrijeme Isusova rođenja i proslavi Božića dali posebno ozračje, za koje su ove godine zaslužni brojni župljani, od najmlađih do najstarijih, sve to zahvaljujući domaćem župniku, vlč. Josipu Čuligu i dobroj suradnji s Općinom Veliko Trgovišće i načelnikom Robertom Grebličkim, a ove se godine uključila i Turistička zajednica područja Tuhlja, Klanjca i Velikog Trgovišća.

Tri kralja

Svetu obitelj uprizorili su Nikola Cvetković i Katarina Šipek. Malenom su se Isusu poklonila i Sveta tri kralja, koji su mu darovali tamjan kao Bogu, zlato kao kralju i plemenitu mast – smirnu kao čovjeku. Program je svojom pjesmom upotpunio zbor mladih Župe Veliko Trgovišće, a nakon prikaza živih jaslica, posjetitelji su mogli uživati u glazbenom programu popularnog pjevača duhovne glazbe Alana Hržice.
– Lijepo je da se svi okupe oko malenog Isusa, koji je rođen za nas i radi našeg spasenja, i da to svi zajedno obilježimo i da svi zajedno, i mladi i stari, poboljšamo svoj život te živimo više u ljubavi, radosti i miru, a to ovim jaslicama želimo poručiti – rekao je vlč. Čulig.

Kuhano vino i čaj

U projekt uprizorenja živih jaslica bilo je uključeno osamdeset osoba, a pripreme su trajale više od mjesec dana. Posjetitelji su se mogli okrijepiti kuhanim vinom i čajem te razgledati i kupiti prigodne radove na Božićnom sajmu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba