Dramska sekcija ŠKD-a Sveti Petar iz Breznog u Prišlinu uprizorila žive jaslice

PRVI PUTA U HUMU NA SUTLI: “Cijeli prosinac proveli smo u pripremama za ovaj veliki događaj – hvala svima koji su pomogli”

Objavljeno: 27.12.2018. AB

Dramska sekcija ŠKD-a Sveti Petar iz Breznog za ove je božićne blagdane svojim sumještanima pripremila nešto potpuno novo u Humu na Sutli – žive jaslice.
Pokraj crkve sv. Petra u Prišlinu na sam Badnjak, prije male polnoćke, u 19 sati, glumačka je družina scenski uprizorila biblijski prikaz Isusovog rođenja.

Adventski vijenac

– Sama ideja i plan živih jaslica krenula je već početkom ove godine pod inicijativom voditeljice dramske sekcije Sare Kolar te je glumačka družina cijeli prosinac provela u pripremama za ovaj veliki događaj. Ono što mu je prethodilo, bilo je postavljanje velikog adventskog vijenca ispred crkve Sv. Petra, te je dramska sekcija zajedno sa svojim sumještanima i župnikom Damirom Ivanekom paljenjem svake adventske svijeće pomalo odbrojavala dane do badnje večeri – ističu u ŠKD-u.
Osim članova glumačke družine, u programu su sudjelovali i dječji zbor Humčeki, Župni zbor iz Prišlina te mladi iz župe, kao pomoćni glumci. Za sve posjetitelje bilo je organizirano kuhano vino i čaj uz kekse, a mogli su se kupiti i suveniri od prirodnih materijala, ručni rad voditeljice Sare Kolar, kao uspomena na prvi ovakav događaj u ovom kraju. Kupnjom suvenira izravno se potpomogla organizacija ovog događaja te rad glumačke družine.
Nakon programa svi okupljeni nastavili su druženje u crkvi na maloj polnoćki, a zatim su još jednom mogli pobliže pogledati svetu obitelj, kraljeve, pastire i ovčice.

Veće i bolje

– Hvala svima koji su ovo vrijeme radosti, ljubavi, mira i obiteljskog zajedništva odlučili okruniti dolaskom na ovaj događaj. Hvala što ste badnju večer proveli s nama. Bio je ovo veliki projekt koji zasigurno sami i bez pomoći ne bismo mogli ostvariti, stoga veliko hvala svim sponzorima i pomagačima. Odaziv je bio daleko iznad očekivanog, stoga nam ne preostaje ništa drugo nego pripremiti nešto veće i bolje za božićne dane iduće godine – zaključuju u ŠKD-u.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba