HVALEVRIJEDNA GESTA: Učenici OŠ “Ljudevit Gaj” iz Krapine ove su godine uoči Božića, umjesto međusobnog darivanja, odlučili darivati one najmlađe

Izrađuju se kostimi, pokloni i saonice za veliko finale 7. prosinca, kada “Božićna priča” 6.c razreda stiže u Dječji vrtić “Gustav Krklec”

Objavljeno: 02.12.2018. JJ

Svake se godine za vrijeme adventa u razrednim odjelima krapinske Osnovne škole “Ljudevit Gaj” provodi akcija “Moj tajni prijatelj”. Cilj je akcije međusobno povezivanje i uvažavanja učenika te poticanje brige za druge kroz cijelo to vrijeme. To se, poručuju iz škole, ne odnosi samo na materijalan, odnosno opipljiv “ishod” akcije, već i na podizanje razine socijalne osjetljivosti.

Skupina “Kreativci”

Zadatak je svakog učenika da izvuče papirić s imenom i prezimenom učenika koji će u narednom razdoblju biti njegov tajni prijatelj, prema kojem će učenik biti pažljiv tijekom adventa te ga na kraju simbolično darivati. No, kako doznajemo, učenici 6.c razreda ove su godine odustali od međusobnog darivanja i odlučili darivati nekog drugog, nekoga tko će mnogo više uživati u darovima i veseliti se poklonjenoj pažnji. A tko se više veseli Božiću od onih najmlađih, kažu šestaši, koji su svoje darove odlučili pokloniti skupini “Kreativci”, gradskog Dječjeg vrtića “Gustav Krklec”. Kako bi upotpunili cijeli dojam, potrudili su se izraditi kostime Djeda Božićnjaka, vilenjaka i vilenjakinja i sobove, kao i saonice na kojima će dostaviti darove u vrtić.

Sudjeluju i roditelji

Trenutno su svi učenici vrlo marljivi u izradi darova, izrađuju se i saonice, a vrijedne i požrtvovne mame užurbano izrađuju kostime jer uzbuđenje će dostići svoj vrhunac 7. prosinca u 09.30 sati, kada u vrtić stiže “Čarolija i božićna priča” razrednog odjela 6.c razreda. U njihovom naumu podržava ih njihova razrednica Karolina Leskovar Hržica, koja zahvaljuje na bezrezervnoj podršci svih roditelja.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba