Danas u Krapini tradicionalni 16. Medeni sejem na kojem se predstavilo 25 izlagača

Udruge, zadruge i OPG-ovi prezentirali med i proizvode od meda, licitare, nakit, kolače, adventske vjenčiće i ukrase namijenjene za Božićne blagdane

Objavljeno: 01.12.2018. ivanabelosevic

Danas se u sklopu manifestacije Prosinac u Krapini, održava tradicionalni 16. Medeni sejem. Ove godine prezentiralo se 25 različitih izlagača, a naglasak je na medu i proizvodima od meda, rekla nam je direktorica turističke zajednice Grada Krapine Nedjeljka Vodolšak.

Humanitarni karakter

– Tu su i neki drugi proizvodi od svih vrsta licitara, rakije i drugih stvari, koje su radile udruge, zadruge, OPG-ovi, zapravo ono što se ne može kupiti u dućanu. Zatim su tu i proizvodi namijenjeni za blagdane koji nam dolaze, od adventskih vjenčica i poklona, do različitih sitnica koje se mogu staviti pod Bor. Svake godine Medeni sejem ima i humanitarni karakter. Naime, Udruga Hrvatska žena iz Krapine prodaje kolače i novac od prodaje ide u humanitarne svrhe – istaknula je Nedjeljka Vodolšak.

Već više od desetak godina na Medenom sejmu prezentira se i Medičarsko – svjećarski obrt “Milek“ iz Bedenice kraj Svetog Ivana Zeline.

Trideset godina

– Obrt postoji već preko trideset godina i u njemu rad nastavljaju djeca. Bavimo se izradom svijeća, medenjaka, licitara i izradom svih licitarskih proizvoda od meda, licitarski nakit za Božić, Uskrs i sve druge prigode i svečanosti po narudžbama. Prezentiramo klasične medenjake, zatim medenjake s okusom čokolade i marelice te licitarske proizvode – kazao nam je vlasnik obrta Milivoj Škledar.

U glazbenom programu nastupili su “Črleni lajbeki“, a već tradicionalno Lovačko društvo iz Krapine sve posjetitelje časti gulašom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba