Od 1. do 24. prosinca djeca iz Vukovara i svih krajeva Hrvatske uživat će u dječjem programu, a održat će se i humanitarna akcija za 24 potrebite vukovarske obitelji

NAJPOSEBNIJI DJEČJI ADVENT U HRVATSKOJ: “SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“

Objavljeno: 25.11.2018. zagorjeinternational

Od 1. do 24. prosinca, u sklopu manifestacije Advent u Vukovaru, ove će se godine po prvi puta održati poseban dječji advent “SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“, u sklopu kojeg će se u Gradu heroju okupiti djeca iz svih dijelova Hrvatske, koja će se kroz glazbu, ples, glumu i kreativne radionice družiti s Vukovarcima i sklapati nova prijateljstva. Manifestacija će najmlađim Vukovarcima ove godine uistinu ostvariti mnoge dječje želje, a u posjetu će im tijekom četiri adventska vikenda pristići preko 600 mališana iz svih krajeva Hrvatske.

Iza ove stvarne božićne bajke o zajedništvu i dječjem prijateljstvu stoji Zadranin  Aleksandar Kovačević, sa svojim timom agencije Organizatori bez granica, a koji će, uz bogat dječji program organizirati i prigodnu humanitarnu akciju –“Vukovarski adventski kalendar dobrote“, namijenjenu potrebitim obiteljima iz Vukovara.

Božićni ukrasi            

– Osnovni cilj naše cijele manifestacije je djeci Vukovara ovo adventsko vrijeme ispuniti nadom i mirom.  Želimo u radosti i veselju – SVI zaJEDNO, jedni drugima pružiti ljubav. Uz slogan – “Nije dobro ne činiti ništa, misleći da možemo učiniti samo malo“, tijekom ovogodišnjeg  Adventa u Vukovaru, želja nam je i u sklopu humanitarne akcije “Vukovarski adventski kalendar“ posebno usrećiti 24 obitelji slabijega imovinskog stanja i obitelji s više djece. Obitelji će odabrati nadležne službe Grada Vukovara.  Od 1. do 24. prosinca 2018. svaki dan bit će posvećen jednoj obitelji, za koju će djeca u kreativnim radionicama izrađivati ukrase za božićna drvca koja će se na sam Badnjak i uručiti obiteljima, a uz njih i prigodne igračke i božićne poklone te namirnice i hranu za blagdanski ručak – ističe Aleksandar Kovačević, koji je u svibnju ove godine u Vukovaru već okupio cijelu Hrvatsku u malom, u sklopu prvog Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

Brojna glazbena imena

Tijekom četiri adventske nedjelje, kada će se paliti svijeće na adventskom vijencu, na glavnom Trgu u Vukovaru, bit će predstavljena i hrvatska nematerijalna baština nastupom KUD-ova iz Vukovara, ali i drugih dijelova Hrvatske. Svečano otvorenje održat će se 1. prosinca na glavnom Trgu u Vukovaru, s početkom u 17 sati, uz nastupe poznatih pjevačkih imena –Zaprešić Boyse, Marinu Tomašević, grupu Meritas, Jelenu Radan, opernu pjevačicu Antonelu Malis, klapu Stine, dječji zbor Vukovarski golubići, a zaplesat će plesne grupe Atomi, Venera i Mambo, a svoj će show izvesti i Vukovarske mažoretkinje. Kompletan program i sve aktivnosti predstojećeg Adventa u Vukovaru nalaze se na: www.organizatori.hr/adventi I na fb stranici: https://www.facebook.com/organizatoribezgranica/.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba