OŠ Oroslavje bila je domaćin i partner akcije MUP-a “Poštujte naše znakove”, kojom se želi povećati sigurnost djece u prometu

UZBUĐENJE JE BILO VELIKO: Bili mali prometnjaci, pa mali forenzičari, a onda se upoznali i s opremom i vozilima kojima se koristi policija

Objavljeno: 23.11.2018. Alen Brodar

Osnovna škola Oroslavje u četvrtak je bila domaćin i partner sada već svima prepoznatljive preventivne akcije Ministarstva unutarnjih poslova i partnera “Poštujte naše znakove”, koja se sastoji od niza preventivno – edukativnih aktivnosti u cilju podizanja sigurnosti najmlađih sudionika u prometu, ali i senzibilizaciji šire javnosti na važnost zaštite djece u prometu.
Dolaskom policijskih službenika Službe prevencije Ravnateljstva policije, Policijske uprave krapinsko-zagorske i drugih partnera, školski je dan učenika nižih razreda ispunjen prometnom pričom, kao i pričom o radu policije i drugih srodnih im službi.

Scenska izvedba

U sam događaj uveo ih je Mario Salopek, policijski službenik za prevenciju Službe prevencije Ravnateljstva policije scenskom igrom “Koracima malim zakoračimo u svijet prometa”, na što su se nadovezali glumci kazališta “Zorin dom” iz Karlovca scenskom izvedbom “Kata i Nino na putu do škole”, edukativno vezanom uz temu događaja.
U drugom dijelu programa učenici su obišli niz informativno – edukativnih postava policijskih službenika PU krapinsko-zagorske, gdje su sudjelovali u interaktivnim radionicama “Mali prometnjaci”, “Manje oružja, manje tragedija”, “Mali forenzičar” i “Policajac, prijatelj djece” te su imali priliku upoznati se s vozilima i opremom kojom se policijski službenici koriste u svom radu.
Ujedno su učenici imali priliku prisustvovati i “Maloj školi prve pomoći”, Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica, prezentaciji opreme i rada vatrogasaca DVD-a Oroslavje i Hrvatske gorske službe za spašavanje – stanice Krapina.

Širenje pozitivne poruke

– Uzbuđenje je bilo veliko, a upoznavanje s prometnim propisima i prometnom kulturom najmlađih sudionika u prometu u budućnosti će utjecati na njihovu sigurnost u prometu. Svojim obećanjima da će u svojim obiteljima i među prijateljima ispričati što su u četvrtak naučili, te podrškom medija, ta će se pozitivna poruka proširiti do velikog broja građana na području naše Policijske uprave – rekao je zamjenik načelnika PU krapinsko – zagorske Robert Pavić, uz kojeg je podršku akciji došao dati i načelnik Policijske postaje Donja Stubica, Miljenko Fruk.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba